Här är djurparkens nya lille isbjörnskille

1 av 4
NYHETER

När sorgen efter Knut lagt sig – nu har en gullig isbjörnsunge setts dagens ljus på ett zoo i Berlin.
Men vad ska han heta?

Nu har parken utlyst en namntävling.

För drygt två månader sedan föddes en liten isbjörnsunge i Tierpark zoo i Berlin. I dagarna har han genomgått sin första hälsokontroll. Efter veckor av försiktiga närmanden till isbjörnsmamman Tonja kunde man i torsdags tillfälligt separera lillkillen från henne.

Först då kunde man hundraprocentigt konstatera att det är en pojke.

– Den lille var så duktig och är riktigt nyfiken, säger Andreas Knieriem, chef för Tierpark zoo, i ett uttalande på djurparkens hemsida.

Enligt parkens webbplats var den unge björnen 67 centimeter lång från nos till svans och vägde 4,6 kilo när man gjorde undersökningen.

Utlyst namntävling

Men vad ska pojken heta? Nu har zoo:et utlyst en namntävling och en lokal radiokanal och lokaltidningar har tagit på sig uppgiften att samla in förslagen.

En annan bekant isbjörn från ett zoo i Berlin är Knut, som blev världskändis när han stöttes bort av sin mamma Tosca och istället fostrades av människor. Mot alla odds överlevde Knut och blev därmed den första isbjörnsunge som fötts och överlevt på Berlin zoo på över 30 år. Han dog 2011 av ett epilepsianfall.

FAKTA

Vad ska ungen heta?

Tyska lokalradion radioBERLIN 88.8 och tidningarna Berliner Zeitung och Berliner Kurier tar emot namnförslag på den nya isbjörnsungen.
Skicka tips till: