Nyheter

Ministerns avhopp – dag för dag

Tisdag 6 juli

NYHETER

På flygplatsen i Visby träffar Sven Otto Littorin Aftonbladets reporter som ställer frågor om det påstådda sexköpet. Littorin säger att han inte vill kommentera uppgifterna och åker till sitt hotell i centrala Visby.

Sent på natten får Aftonbladet ett löfte om en intervju med ministern dagen efter.

Onsdag 7 juli

I stället för att låta sig intervjuas kallar Littorin till presskonferens och meddelar sin avgång. Skälen uppges vara personliga och han säger att det har varit för stort medietryck på hans familj.

30 timmar tidigare har han sagt till Expressen att han älskar sitt jobb och ser fram mot ännu en mandatperiod.

Aftonbladet söker Littorin via regeringskansliet och via Fredrik Reinfeldts pressekreterare, men får beskedet att de inte kan hjälpa till eftersom han inte längre är anställd.

Torsdag 8 juli

Aftonbladet avslöjar att Littorin bara 16 timmar före sin avgång fick frågor om ett påstått brott. Hans före detta chef Fredrik Reinfeldt medger att det finns andra skäl till Littorins avhopp än de han själv uppgivit.

Aftonbladet fortsätter att söka Sven Otto Littorin via regeringskansliet, men ingen där säger sig ha kontakt med honom.

Lördag 10 juli

Aftonbladet avslöjar att Littorin har anklagats för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna.

Senare under dagen för­nekar Littorin uppgifterna till TT via sin advokat. Statsminister Fredrik Reinfeldt medger att han redan på tisdagskvällen informerades om att Littorin fått frågor om det påstådda sexköpet.

Måndag 12 juli

Aftonbladet publicerar nyheten att Sven Otto LIttorin får en fallskärm på 1,3 miljoner kronor från staten.

Tisdag 13 juli

Aftonbladet publicerar en undersökning gjord i samarbete med Sifo som visar att förtroendet för Fredrik Reinfeldt har sjunkit sedan Littorin avgick som arbetsmarknadsminister.

Onsdag 14 juli

Sven Otto Littorin talar ut i en mejlintervju i Dagens Nyheter. Han befinner sig fortfarande på hemlig ort och förnekar upgifterna om att han ska ha köpt sex.

På frågan om han har haft kontakt med kvinnan som talat med Aftonbladet säger han att han inte vet eftersom han inte känner till hennes identitet.

ANNONS

Kry erbjuder läkarbesök och psykologsamtal när det passar dig, via video direkt i mobilen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter