Trippelmördaren Ragnar Nilsson förd till rättspsyk

NYHETER

Trippelmördaren Ragnar Nilsson, 21, kördes i dag till rättspsyk i Umeå.

Där ska de ta reda på om han lider av en allvarlig psykisk störning, och om han var påverkad av denna när han mördade sina småsyskon och deras pappa.

– Det finns skäl att tro det, har åklagaren Bertil Månsson sagt till Aftonbladet.

Ragnar Nilsson flyttades till rättspsykiatriska kliniken i Umeå under fredagseftermiddagen, skriver Allehanda på nätet.

Fram tills dess har han suttit inlåst i häktet i Härnösand och senare i häktet på det nya superfängelset i Saltvik.

– Han ska flyttas till rättspsyk under dagen, någon gång före klockan sex, säger Hans Björner, informatör vid polisen i Västernorrland, till Aftonbladet vid klockan 12 på fredagen.

Förhördes i torsdags kväll

Enligt Allehanda ska Ragnar Nilsson undersökas på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Den stora rättspsykiatriska undersökningen väntas pågå i fyra veckor. Under tiden vistas Ragnar Nilsson på den slutna rättspsykiatriska avdelningen som ligger i anslutning till sjukhuset.

I torsdags kväll höll polisen sitt andra förhör med trippelmördaren, där de utredde om Ragnar planerat morden, vilket hans motiv var och hur gärningen och flykten gick till. Det första förhöret hölls kvällen efter morden.

– De uppgifter han lämnade i det första förhöret har han lämnat mer detaljerat i det andra förhöret, säger Hans Björner.

– Vi har en ganska god bild om vad som har varit hans motiv men ingenting som vi kommer att presentera förrän det redovisas i åtalet.

Hur uppträder han?

– Han är redig, säger Hans Björner.

Polis och åklagare säger till Sundsvalls tidning att rättegången mot Ragnar kan bli av redan i sommar.

– Vi hoppas att det blir senast i augusti eller september, säger Mats Anrep.

Mördade småsyskonen och deras pappa med kniv och yxa

Det var i tisdags i förra veckan som 21-årige Ragnar Nilsson knivmördade och yxade ihjäl sina två småsyskon och deras pappa i familjens villa i Härnösand.

Ragnar har i polisförhör erkänt alla tre morden och har sedan i fredags i förra veckan suttit häktad i Härnösand och i Saltvik.