Fick sparken efter rekordtatueringen

avEmma Löfgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DAVID BERGSTRÖM
UNDER NÅLEN I TVÅ DYGN 48 timmar och 15 minuter tatuerades Martin Hansen. Den tiden ger honom en plats i Guinness rekordbok.

I helgen blev Martin Hansen, 37, världsmästare i tatuering.

Men all framgång har ett pris.

Segern kostade honom jobbet.

På tatueringsmässan i Malmö i helgen låg Martin Hansen under nålen i 48 timmar och 15 minuter, vilket kvalificerade honom till Guinness rekordbok. De goda nyheterna uppskattades dock inte av hans arbetsgivare Finnlines. I måndags fick han veta att han inte var välkommen tillbaka.

”Företagspolicy”

– Tidigare var det meningen att jag skulle fortsätta jobba på Finnlines. Men i måndags sa den personalansvariga att jag visserligen hade goda vitsord, men att jag inte fick fortsätta eftersom företaget hade som policy att inte ha anställda som var tatuerade. Det kändes för jävligt, säger Martin Hansen till Sydsvenskan.

Han sa till den personalansvarige att han kunde byta arbetsuppgifter, så han inte kom i kontakt med passagerare och gäster, men beslutet stod fast.

– Jag har jobbat länge i byggbranschen och där får du se ut hur du vill. Men ombord på en båt är det tydligen inte okej.

”Inga vakanser”

Vd:n för Finnlines, Christer Bruzelius, säger till Sydsvenskan att tatueringarna inte haft någon betydelse när det kommer till Martins anställning.

– Vi har ingen policy mot tatueringar. För tillfället har vi inga vakanser. Det är därför Martin Hansen inte får jobba kvar.

Publicerad: