Traktorförare plogade över bil – åtalas

1 av 4
NYHETER

En 55-årig traktorförare fick nog när en kvinna parkerade på gatan utanför en skola.
Nu åtalas han för skadegörelse efter att ha plogat in bilen intill trottoaren.
”Flyttar du inte bildjävulen så plogar jag över den” ska mannen skrikit till kvinnan, skriver SVT.

En 55-årig traktorförare blev så irriterad när en kvinna felparkerade utanför en skola i Skellefteå i december, att han bestämde sig för att skotta snö över bilen.

”Flytta bildjävulen”

I polisförhör har kvinnan berättat att hon skulle gå in för att hämta sina barn när traktorföraren körde efter, tutade på henne och skrek: ”Flyttar du inte bildjävulen så plogar jag in den”.

Kvinnan trodde att traktorföraren skulle ploga en liten sträng med snö bredvid bilen men, hon hade fel. Den 55-åriga mannen menade verkligen allvar. När mamman och barnen kom ut från skolan var bilen helt inplogad mot trottoaren och hade fått både repor och en trasig lykta.

”Körde som en dåre”

Ett vittne till händelsen beskriver att traktorföraren ”körde som en dåre” och att det såg ut som att han samlade in all snö han kunde hitta för att ploga in bilarna som stod på gatan.

Traktorföraren säger att han inte avsiktligt skadade bilen, men ville markera att kvinnan felparkerat. ”Tanken var att hon skulle känna att hon gjort fel i att hon ställt sig där”, har 55-åringen sagt i förhör. Mannen åtalas nu för skadegörelse.

Skadorna på bilen kostade över 10 500 att reparera. Kvinnans sambo, som äger bilen, vill ha 4 000 kronor för självrisken de fick betala för att åtgärda skadorna på bilen, skriver SVT.

Här är de svenska snörekorden 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

Parkering

Bilar