Vändningen sker i Skåne

NYHETER

Hoppets väntan är över. Då en viss boll råkade sväva ett fåtal centimetrar för mycket åt det ena hållet förvandlades hoppet till en längtan.

Nu handlade det inte längre om drömmar om en USA-94succé utan istället om en längtan efter en Sverige-98vändning. Ni förstår nog vad jag menar, för visst är förutsättningarna underbart lika. Långt ned i tabellen efter sju, åtta omgångar för att sedan sakta men säkert klättra placering för placering med förstaplatsen som slutdestination.

I går var dagen då skutan skulle ändra kurs, då arbetarna vid slusstrapporna skulle få sätta igång och jobba som aldrig förr för att få AIK:s segerfartyg uppåt steg för steg. Tyvärr så fattades något, det där lilla extra, ni vet det som alla talar om oavsett sammanhang. Hur det lilla extras beteckning stavades just denna dag är omöjligt att säga men jag tror att det till stor del handlar om vindens riktning och gudarnas viljor. Med andra ord om tillfälligheter, det viktiga flytet fanns helt enkelt inte där.

I dag är det torsdag och om inte allt för många dagar är det måndag, då är det dags för match igen. Även denna gång heter slagfältet Skåne men denna gång är det Landskrona som står för motståndet.

Är det här vändningen kommer?

Ska det bli en toppplacering så måste den komma här. Och eftersom AIK hör hemma bland topp tre så är det inget snack om saken, det är här det vänder.

Så det återstår egentligen bara en sak att säga: Grattis Helsingborg. Varför? Jo, för att det blev det sista laget att vinna över höstens starkaste klubb – AIK. Ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju – Tack och hej, Skåne. Sju–noll mot nykomlingarna är den perfekta kick-off som våra hjältar behöver inför det ofattbara lyftet som komma skall.

Jag ska inte bli långrandig, men vill ändå slutligen citera en rad som finns med på guldskivan från -94. Läs, begrunda, blunda och njut – för nu är det äntligen dags:

”Det finns inget bättre än när det vänder.”

Jonathan Hällgren Smokinglirarna