Hoten från öst

NYHETER

Thom Åhlund: Jag ser jätte- möjligheter för oss

1 av 2 | Foto: MATS STRAND
"Spionen" Thom Åhlund.

Ett offensivt spelande lag med luckor i försvarsspelet.

Det är vad Hammarby kan vänta sig i onsdagens Champions League-kval.

- Jag ser en jättemöjlighet för oss, säger andretränaren och "spionen" Thom Åhlund.

I en trelagsturnering i Österrike såg Åhlund Partizan Belgrad möta K S Amica Wronki (seger, 5-4) och Hansa Rostock (förlust, 0-2).

Imponerad? Nja, både och.

- De vill aldrig slå en lång boll utan försöker med sitt kortpassningsspel hela tiden. Under de 180 minuter jag såg dem kom det aldrig en boll bakom motståndarnas backlinje. Och just det har vi haft problem med, så jag tror Partizan kan passa oss på det sättet.

Tyst om Partizan

På grund av det pressade spelschemat Hammarby haft i allsvenskan, har det inte funnits utrymme för särskilt mycket tankar om Champions League.

- Nej, det är först nu vi kunnat koppla på den här matchen. Innan har vi inte med ett ord nämnt Partizan.

I går hade Hammarby träningsfritt och i dag, i samband med träning, kommer Thom Åhlund att ha en genomgång med spelarna där han redogör för sina intryck från "spionresan".

- Deras spel bygger mycket på rörelse och snabbhet. Det gäller att vi hänger med, för det kommer gå snabbt.

Partizan bytte flitigt när Åhlund tittade, så han har egentligen inte kunnat förutse mer än halva startelvan. Dessutom var den ordinarie målvakten sjuk i influensa.

Försvaret har brister

- Men var det någonstans jag kunde se svagheter i deras spel så var det i försvaret. Backarna förlorade närkamper och de litar väldigt mycket på sitt man-man-spel. Spelar vi som vi gjorde i lördags får de problem.

En fördel för Hammarby är att laget redan är i full gång med årets säsong. Partizan är inne i sin försäsong och har bara spelat totalt tre träningsmatcher i sommar.

Men ska Åhlund plocka ut någon favorit till dubbelmötet blir det ändå det jugoslaviska mästarlaget.

Rutinen finns

- De har som klubb en helt annan internationell rutin än vi. Får de saker att stämma så blir det tufft för oss, framför allt på bortaplan. Vi behöver ett bra resultat på Råsunda på onsdag, helst ska vi inte släppa in något mål.

Du verkar optimistisk?

- Ja, det är inte så stor skillnad på deras liga och allsvenskan. Snarare är deras liga något svagare. Det finns tre-fyra bra lag, sedan är skillnaden rätt stor. Vi har en rimlig chans att vinna den här matchen.

Fyra farligaste spelarna

Erik Jullander