Femåring våldtagen och dödad

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
Fantomteckning En teckning av mannen har sänts ut av FBI för att varna allmänheten.
NYHETER

NEW YORK

Femåriga Samantha Runnion hittades våldtagen och mördad helt öppet 24 timmar efter att hon kidnappats.

- Mördaren lämnade henne som ett visitkort. Han kommer att slå till igen, säger FBI, som nu varnar föräldrar i hela västra USA.

Samantha skrek och slogs för sitt liv när hon i måndags kväll kidnappades av en man i en ljusgrön Honda utanför familjens lägenhet i Stanton, Kalifornien.

Familjen Runnion hade flyttat dit från Garden Grove för att de ansåg att det var en säker miljö för deras tre barn. I förrgår bad mamma Erin, 27, för sin dotters liv i tv.

"Vi ger aldrig upp"

På kvällen, ungefär 24 timmar efter bortförandet, hittades Samantha naken vid Lake Elsinore, cirka tio mil från sitt hem.

- Mannen hade kunnat låta henne leva efter våldtäkten. Men han valde att mörda henne. Han är mycket farlig, sa Mike Carona, sheriff i Orange County, i direktsänd tv i går.

- Mördaren tittar på det här just nu. Till dig kan jag säga: Sov inte, ät inte, vi kommer efter dig och vi kommer att ta dig. Vi ger aldrig upp.

Lekkamrat vittne

FBI har gjort en gärningsmannaprofil. Det bästa vittnet är Samanthas 5-åriga lekkamrat Sarah som såg när Samantha blev kidnappad.

Mördaren beskrivs som en 25- till 40-årig man med latinamerikanskt utseende, med bakåtslickat hår och tunn mustasch. FBI har skickat ut en teckning på mördaren för att varna och för att få tips, och en belöning på 570 000 kronor är utfärdad.

- Han är en seriemördare och en serievåldtäktsman. Han kommer att slå till igen, förmodligen inom 24 timmar, säger Richard Garcia, FBI-agent.

Tredje på kort tid

- Han lämnade henne helt öppet som ett visitkort för att säga "jag kommer tillbaka, det här är en utmaning".

Över 350 000 barn rövas bort varje år i USA, nästan alltid av släktingar som inte skadar barnen, i vårdnads-tvister eller liknande.

Det här är det tredje fallet av våldsamt barnarov i USA på kort tid.

En granne till mördade Danielle van Dam, 7, i San Diego väntar åtal för mord och 14-åriga Elizabeth Smart har varit försvunnen från sitt hem i Utah sedan den 5 juni.

Fredrik Virtanen