Mordet på Ida, 21

Kommunen agerar för att öka tryggheten i motionsspåret

Av: 

Julia Wågenberg

NYHETER

Granne: Det känns så sorgligt och hemskt

En 21-årig kvinna hittades död – misstänkt mördad – i ett populärt motionsområde.

Det har skapat osäkerhet och framöver ska räddningstjänsten dagligen röra sig i området för att öka tryggheten bland allmänheten. 

– Det känns jätteobehagligt att vara här, säger Linn Walche.

På onsdagskvällen begav sig en 21-årig kvinna ut i i Runby motionsspår, som ligger i utkanten av Upplands Väsby norr om Stockholm. Hon skulle ut och träna. Hon kom aldrig hem, utan hittade död vid 02-tiden nära motionsslingan som kallas för "Öglan".

Dit, och till de andra promenad- eller löparslingorna i friluftsområdet, tar sig dagligen en stor mängd människor. Många rör sig ensamma i skogen, som är upplyst med elljusspår på kvällarna. Det misstänkta mordet skapar osäkerhet.

Räddningstjänsten patrullerar

– Jag kommer aldrig springa här igen. Det känns jätteobehagligt att vara här. Det är jobbigt, säger Linn Walche som tränar i området då och då.

Framöver kommer Attunda brandkår, den lokala räddningstjänsten, att röra sig området. Idén är att det ska "öka tryggheten och närvaron av vuxna", enligt Upplands Väsby kommun. Räddningstjänsten kommer därför vara på plats flera gånger dagligen.

Kommunens stödgrupp vid akuta krissituationer – Posom – har under torsdagen upprättat ett kriscentrum vid Runbygården.

Vaknade mitt i natten

Närmast platsen där den 21-åriga kvinnan hittades död bor Lasse Åkerlind. Under natten väcktes han av det stora sökpådraget som pågick strax utanför husknuten.

– Jag vaknade till vid ettiden. Det körde förbi ett par motorcyklar som hade så mycket lampor igång och jag reagerade på det. Men då tänkte jag inte att det skulle vara något sådant här tråkigt som hänt, säger Lasse Åkerlind och tillägger:

– Man hoppas att det inte ska hända, men det gör ju det ändå.

"Så sorgligt och hemskt"

Även Marianne Apelgren, som också bor i närheten av polisens avspärrningar, är berörd av det misstänkta mordet.

– Det är fruktansvärt. Det känns så sorgligt och hemskt, säger hon.

Hon promenerade i motionsområdet på onsdagskvällen när det misstänkta mordet skedde.

– Vi gick en promenad i spåret och hem hit igen. Jag går här varje dag, med hunden. Den kommer jag ha med mig alltid nu. Ensam vill jag inte gå, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Ida, 21

Upplands Väsby

Brott