Nyheter

82-åring till sjukhus efter rån i hemmet

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

Med misstänkt bruten arm skickades en 82-årig kvinna till sjukhus efter att hon försökt stoppa två rånare i sitt hem. Rånarna sade sig vara fastighetsskötare och flydde från platsen med ett flertal smycken.

Klockan 14 på fredagen fick polisen ett larm om att en 82-årig kvinna rånats i sitt hem på Södermalm i Stockholm. Tidigare på dagen hade en man i gul reflexväst ringt på hos kvinnan och sagt sig vara fastighetsskötare. När damen släppte in mannen i lägenheten ska även en kvinna ha smitit in. 82-åringen märkte snart hur kvinnan stal saker från lägenheten.

– När hon ingriper blir hon omkullkastad. Vi tror att hon bryter armen när hon faller i golvet, säger Albin Näverberg, informatör vid polisens ledningscentral i Stockholm.

Hittades av hemtjänsten

Det var först när hemtjänstpersonal kom till lägenheten som det upptäcktes att kvinnan blivit utsatt för ett rån. Polisen vet inte hur länge kvinnan suttit skadad i lägenheten.

– Vi vet inte om det gick en kvart, en halvtimme, en timme eller två timmar, säger Albin Näverberg.

82-åringen skickades till sjukhus med vad som bedömdes vara en bruten arm.

Slängde reflexvästen

När de misstänkta rånarna lämnade platsen hade de stulit ett flertal av 82-åringens smycken. Mannen hade slängt den gula reflexvästen i närheten av brottsplatsen. Polisen kommer att undersöka plagget och leta efter fingeravtryck i 82-åringens hem. Men Albin Näverberg påpekar att sådana brott kan vara svårutredda.

– Dessvärre finns det sällan vittnen till rån i hemmet. Det händer hela tiden att folk ringer på och blir insläppta i lägenheter, det är inget ovanligt, säger han.

”Vanligare att gå på äldre”

Polisen i Stockholm får in allt fler ärenden där äldre människor rånas i sina hem.

– Det blir allt vanligare att man går på äldre och lurar sig in i deras hem. Vi har varnat om detta tidigare. Det är bra om man som anhörig kan hjälpa till och informera sina äldre och se till att de får en säkerhetskedja på sina dörrar, säger Albin Näverberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: