Birgittas mejl till Åkesson: ”Ta bort mitt namn från ert bruna brev”

Birgittas mejl till Åkesson har gillats av tiotusentals på Facebook
Birgittas mejl till Åkesson har gillats av tiotusentals på Facebook

Birgitta Hult, 70, blev rasande när hon hörde nyheten om att Sverigedemokraterna delat ut flygblad till flyktingar och undertecknat med "svenska folket". Så hon skrev ett uppmärksammat mejl till Jimmie Åkesson.

– Jag förväntar mig dock inte att få något svar. SD:s metod är ju att stå där med blanka ansikten och säga att de inget visste, säger hon till Aftonbladet.

”Godkväll Jimmie Åkesson,

Jag skriver till dig med anledning av er smutskastning av Sverige utomlands, Ni undertecknar det med bl a The People of Sweden.

Med hänvisning till min personliga frihet, min integritet och den demokrati som ni säger er värna om begär jag härmed att mitt namn stryks från flygbladet.

Förslagsvis kan ni lägga till längst ner på flygbladet 'except Birgitta Hult'”.

Så inleder Birgitta Hult, 70, från Malmö sitt mejl till Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

– Jag skrev mejlet för att jag blev fullständigt rasande när jag fick höra om att de delat ut flygblad till flyktingar och jag blev rasande över att de använde vårt namn, säger hon till Aftonbladet.

Censurerad från SD:s Facebooksida

Birgitta skrev först brevet som ett inlägg på Sverigedemokraternas Facebooksida.

– Men inlägget blev snabbt censurerat och jag blockad från sidan. Så då tänkte jag att jag skulle hitta en annan kommunikationsväg genom att mejla Åkesson i riksdagen, där vet jag att jag inte kan bli blockad eller censurerad.

Efter att hon lagt ut en kopia av mejlet på sin egen Facebooksida har inlägget gillats av över 20 000 personer.

– Det känns helt fantastiskt att det finns så starka goda krafter. 

”Ser fram emot en ursäkt”

Birgitta avslutar mejlet till Åkesson med att hon ser fram emot en ursäkt för att SD olovligen använt sig av svenska folket för att underteckna flygbladet.

– Jag förväntar mig dock inte att få något svar. SD:s metod är ju att stå där med blanka ansikten och säga att de inget visste. Deras metod är ju inte att möta ansikte mot ansikte utan det är ju att gå bakom ryggen, säger hon och fortsätter:

– Partitoppen står där, vältaliga och i fina kostymer och så har de sin svans som får uttrycka allt detta hat. Det är ju en avancerad konst det där som de behärskar till fullo. De är ulvar i fårakläder.

På tisdagen kom nyheten att över 100 personer anmält Sverigedemokraternas kampanj till justitieombudsmannen, JO.

– Att så många anmält flygbladen visar på det raseri som svenska folket känner mot det här. Jag tror att det är viktigt att vi genomskådar att det här är SD:s metod. Det är känt från historien men lätt glömt.

---

Läs hela Birgittas inlägg nedan.

Facebook-post
Publisert: