Sofia festade vilt – med kändisar

avChristoffer Nilsson

Avslöjade sitt partyliv i New York på okänd blogg

1 av 6 | Foto: ROB RICH/SOCIETYALLURE
Snart prinshustru Om en knapp månad blir Sofia Hellqvist ingift i det svenska kungahuset, då hon och Carl Philip knyter hymens band. Men nu kan Aftonbladet berätta om en period i hennes liv som tidigare varit okänd - de tre åren i New York. Tillsammans med kompisen och ”Paradise hotel”-kollegan Camilla Sundman festade hon med några av världens största stjärnor.

Hon hängde med världsartisten Puff Daddy och festade med skådespelaren Mark Wahlberg.

Den blivande prinshustrun Sofia Hellqvist och vännen Camilla Sundman skrev en okänd dagbok om det vilda livet i New York.

– Folk drog sig till oss när vi gick ut, säger Camilla Sundman.

Läs utdrag från bloggen

I Sofia Hellqvists, 30, CV på Kungahusets officiella hemsida omskrivs hennes tid i New York i mitten av 00-talet.

Där framgår bland annat att hon läste redovisning med inriktning mot affärsutveckling, utbildade sig till yogainstruktör och startade en yogastudio.

Men CV:t ger inte hela bilden.

Efter medverkan i dokusåpan ”Paradise Hotel” 2005 bestämde sig Sofia Hellqvist och Camilla Sundman, 31, bästa vännen under den tiden, att flytta till New York där de kom att tillbringa tre år.

– Vi tyckte det var jobbigt efter ”Paradise hotel” eftersom det blev så mycket. Det var därför jag och Sofia drog till New York. Målet var att vi skulle åka dit och bygga upp någonting, säger Camilla Sundman.

Via livsstilssajten Glife startade de 2006 bloggen ”I staden som aldrig sover”.

Texterna raderades

Fram till slutet av förra veckan återfanns bloggen i reportageform på sajten nouw.com. Men sedan Aftonbladet ställt frågor om texterna försvann allt material från sajten i slutet av förra veckan.

I den numera raderade bloggen skriver Sofia Hellqvist och Camilla Sundman att New York blivit deras nya hem, att den bästa accessoaren är en cocktail och att fest blivit vardag.

– Vi hade ju bra kontakter och folk drog sig till oss när vi gick ut. Vi hade en väldigt bra utstrålning och blev vänner med alla. Jag och Sofia hörde ihop på ett väldigt bra sätt och blev omtyckta för våra personligheter, säger Sundman.

Duon rörde sig i celebra kretsar och blev nära vänner med nattklubbskungen Mark Baker och hans dåvarande hustru, supermodellen Vicky Andrén. Hon är nu gift med Carl Philips kusin Gustaf Magnusson.

”Sena arbetstimmar” – med Puff Daddy

En av alla festnätter som beskrivs i bloggen fick en oväntad avslutning.

”När vi var på väg hem, stannade en Rolls-Royce oss. P. Diddy. Han ville att vi skulle följa med till studion för lite sena arbetstimmar”.

Camilla Sundman minns mötet med rapstjärnan som gått under artistnamnen P. Diddy och Puff Daddy men egentligen heter Sean Combs.

– Vi träffade honom flera gånger efter det och han hade sin skivstudio precis bredvid där vi bodde. Det var coolt, vi var inne i studion när de höll på att spela in. Sedan hängde vi bara och hade det trevligt, säger hon.

Dansade på sofforna inför Hollywoodstjärnan

En annan kväll festade de när Hollywoodstjärnan Mark Wahlberg firade sin födelsedag på exklusiva Cipriani.

”Han var lugn och soft! Det var inte vi. Vi roade oss med vårt gäng, sjöng karaoke och rockade stående på sofforna”, skriver de i bloggen.

Även om de ständigt rörde sig i innekretsar i New York gick de aldrig över gränsen, berättar Camilla Sundman.

– Det är många modeller där som dagligen använder droger. Vi höll inte på med något sådant över huvud taget. Vi pluggade, vi var ute och sedan gick vi upp och gjorde allt vettigt vi skulle göra dagen efter, säger hon.

Enligt henne var tjejernas föräldrar aldrig oroliga.

– Man kan lita på mig och Sofia. Vi håller inte på med saker. Vi hade daglig kontakt med dem och Sofias föräldrar hälsade ofta på liksom min mamma. Vi pratade med dem och kunde få vägledning, säger hon.

Men det var inte bara i New York som Sofia Hellqvist levde ut.

Hånglade med porrstjärna

På en efterfest i Las Vegas något år före resan väckte hon porrstjärnan Jenna Jamesons intresse.

Mötet slutade med att de kysstes framför en kamera.

– Jag visste att min dåvarande kille tyckte att hon var bra. Det var det som var grejen och vi beslöt oss för att knäppa ett kort när vi hånglade, har Sofia Hellqvist sagt till Aftonbladet.

Hovet meddelar att Sofia Hellqvist inte är tillgänglig för kommentarer.

Läs utdrag från bloggen