Nyheter

7 superpizzor som förändrade Sverige

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Vilken är din favorit? Har du några egna?

2015 har precis avslutats och man kan nästan säga att det var den konstiga pizzans år. Här är några gamla och nyare klassiker som vi gärna tänker på så här på nyårsdagen.

Vulkanpizzan blev en jättenyhet i Sverige och sedan en internationell snackis, även om alla kanske inte förstod dess charm.
2015 har blivit 2016, men intresset för pizza slår ändå i taket under nyårsdagen efter en lång natts festande. Här är några monsterpizzor vi minns:
1. Vulkanpizzan

Alla tänkbara kött, alla tänkbara såser. Vulkanen från Piteå blev en världsnyhet.
2. Julbordspizzan

Okej, det här kanske inte är pizzan du är mest sugen på just idag, efter all julmat häromveckan. Men den förändrade helt klart svenskarnas syn på pizza.
3. Ensamjulbordspizzan

Så här såg den ut i enkelportion.
4. Nutellapizzan

På Pizzeria Valla i Linköping hällde man på nutella på pizzan.
5. Nutellavulkanen

I Karlstad togs nutellaidén till en helt ny nivå med den här skapelsen.
6. Calskrove

Ett ”skrovmål” (hamburgare med pommes frites) inbakat i en calzone. Den här Skellefteå-skapelsen slog igenom redan 2007, då den testades av Aftonbladet. En klassiker i sammanhanget, och den enda pizzan som inte är från 2015.

7. Extra allt

Den har inte ens fått något särskilt namn – men den innehåller i princip det mesta som finns till försäljning på Pizzeria Tullen i Enköping. 399 kronor kostade den när den släpptes i november.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: