Skottlossning på buss i Jerusalem

Av: Fredrik Palmqvist, Karin Lindblom

Publicerad:
Uppdaterad:

Premiärministern kallar till krismöte efter nya våldsvåd

1 av 5

Flera personer har dödats i nya våldsamheter i Jerusalem.

Israels premiärminister Netanyahu har kallat till krismöte i eftermiddag.

En person dödades och flera skadades i morse i ett våldsdåd ombord på en buss i Jerusalem. Två personer tog sig ombord på bussen där en gärningsman öppnade eld och den andre gick till attack med kniv, skriver Haaretz. Minst en av gärningsmännen uppges ha skjutits till döds.

Bil i folkmassa

Senare under förmiddagen körde en bil in i en folkmassa i ett annat dåd i ett ortodoxt område i Jerusalem. Minst en person dödades. Även gärningsmannen ska enligt obekräftade uppgifter ha skjutits av polis.

Ett tjugotal personer skadades i de båda dåden, varav ett tiotal uppges vara svårt skadade.

Kallar till krismöte

Palestinier från östra Jerusalem misstänks ligga bakom flera av senaste tidens knivdåd. Jerusalems borgmästare Nir Barakat vill därför spärra av delar av östra Jerusalem för att hindra palestiniernas rörelsefrihet. Flera israeliska ministrar har under dagen uttryckt stöd för förslaget. Israels premiärminister Netanyahu har kallat säkerhetskabinettet till krismöte i eftermiddag.

Tidigare under dagen uppges flera israeler ha skadats i ytterligare knivdåd i Tel Aviv, i Raanana strax norr om staden, och i Haifa vid Medelhavskusten.

Publicerad: