Din Iphone kan visa fullt batteri – fast det är nästan tomt

avJohan Furusjö

Ny bugg hos miljontals telefoner

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Buggen med batterinivån drabbar Iphone 6S och den större &s Plus.

Telefonen ser ut att vara nästan fulladdad. I själva verket kan batteriet vara nästan tomt.

Nu erkänner Apple att det finns en bugg hos företagets två nyaste modeller som gör att batterisymbolen inte går att lita på.

Buggen finns på Iphone 6S och 6S Plus, som lanserades i höstas. Den dyker hos användare som manuellt har ändrat klockan i mobilens inställningar eller som rest mellan olika tidszoner.

När det sker slutar batterisymbolen på skärmen att uppdateras och står kvar på samma procent även om mobilen laddas ur. Man ser därmed inte att battieriet är på väg att ta slut.

Jobbar på lösning

Apple bekräftar på sin hemsida att felet finns och säger att man arbetar på att lösa problemet med en uppdatering. Tills vidare rekommenderas ägare av Iphone &S och 6S Plus att gör så här:

Starta om telefonen.

Öppna inställningar och gå in i Allmänt > Datum och tid och se till att ”Ställ in automatiskt” är förvalt.

Inte första gången

Iphone har tidigare haft problem som har orsakats av tidsinställningarna. 2010 försov sig Iphone-ägare över hela världen när påminnelser och väckningar drabbades av problem på grund av en bugg med omställning mellan sommar- och vintertid.

De två modellerna finns i tiotals miljoner exemplar över hela världen. Bara de första tre dagarna efter lanseringen sålde Iphone 6S och Iphone 6S Plus i 13 miljoner exemplar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Apple

Iphone