Apple drar tillbaka IOS8.0.1

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
Kontakter Apples nya operativsystem har problem.

NYHETER

Apple drar tillbaka sin senaste uppdatering IOS8.0.1 på grund av stora brister.

En talesperson säger att företaget "undersöker problemen med uppdateringen och kommer att informera när de vet mer." Under tiden har Apple dragit tillbaka IOS8.0.1. Uppgraderingen skulle egentligen bara korrigera småfel i Apples nya operativsystem men istället skapade den stora problem.

Sämre mottagning

Några av problemen som dykt är sämre mottagning, ökad batterikonsumtion, problem med säkerhetskopiering. Det har också varit problem med att ansluta till wifi och att ID-touch-funktionen inte fungerar. De två sista problemen uppges bara vara ett problem hos nya Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Än så länge har de största problem som det rapporterats om drabbat de nyare modellerna.

När systrarna Céline Lindvall, 21, och Mikaela Lundqvist, 19, skulle uppdatera Mikaelas telefon slutade den att fungera.

— Vi rensade mobilen och laddade ner uppdateringen. Efteråt startade vi telefonen igen, men så fort vi försökte logga in stängde mobilen av sig, säger Céline Lindvall.

De fick också problem med säkerhetskopieringen, precis som många andra användare rapporterat om.

– Det gick inte att att säkerhetskopiera eftersom all information var försvunnen, säger Céline Lindvall.

Bekymmer med nya modellen

Om du har uppdaterat din telefon och har fått problem kan du fixa det. Sajten Mashable har här en manual för hur du nedgraderar din telefon igen.

Tidigare i dag skrev Aftonbladet om att nya Iphone 6 kan böjas i din byxficka. Läs mer här!

Publicerad: