Valåret 2014

Noice: Vi spelar inte på SD:s valvaka

Av: 

Olof Svensson

Victor Lindbom

NYHETER

Enligt uppgifter till Dagens Industri ska ett av 1980-talets populäraste rockband - Noice - spela på SD:s valvaka.

Uppgifterna dementeras däremot av basisten Peo Thyrén.

– Det finns ingen som helst sanning i det här. Vi har inte fått någon förfrågan och vi spelar inte i politiska sammanhang, säger han.

Sverigedemokraternas valvaka hålls i Wasahallen på Djurgården i Stockholm. Enligt Dagens Industri kommer bandet Noice stå på scen och underhålla gästerna under kvällen. Tidningen har tagit del av programmet - där framgår att Noice börjar spela strax efter sex på kvällen. Det kommer bjudas på "lugna låtar med icke hög volym".

"Totalt felaktigt"

Uppgifterna dementeras helt av basisten Peo Thyrén.

– Jag äger bandet Noice, vi är två originalmedlemmar kvar och jag kan bestämt dementera uppgifterna. Det finns ingen som helst sanning i det här. Vi har inte fått någon förfrågan och vi spelar inte i politiska sammanhang, säger han.

Varför tror du det finns uppgifter om att ni ska spela?

– Jag kan bara spekulera i om det är något så kallat hyllingsband. Det finns band som klär ut sig till oss och spelar våra låtar. Att vi ska spela är däremot totalt felaktigt.

Noice var under 1980-talet ett av Sveriges största band. De tävlade med Gyllene Tider om den informella titeln Sveriges populäraste band.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Valåret 2014

ÄMNEN I ARTIKELN

Valåret 2014