IS-video pekade ut Belgien som mål – före terrorräden

IS hotar med fler attacker mot Europa.

I en video som släpptes före terrorrazzian i Belgien pekas landet ut som ett direkt mål. Även Tyskland och Schweiz hotas specifikt.

– Det kommer ske fler och fler operationer som den senaste, i hela Europa, säger en jihadist på filmen, enligt brittiska medier.

Dagen innan fransk polis slog till mot misstänkta jihadister i belgiska Verviers publicerade Islamiska staten en video på nätet. Den visar en fransktalande man som hyllar attackerna i Paris. Han varnar även Europa för att fler attentat kommer att ske.

– Jag vill säga till alla fransmän som tror att Islamiska staten inte kommer att nå till Europa: Det är Allahs vilja, vi är på väg till Europa, säger han enligt Daily Mail.

Frankrike, Belgien...

Jihadisten räknar upp flera länder som direkta mål. Han börjar med Frankrike, sedan följer Belgien.

– Det kommer ske fler och fler operationer som den senaste, i hela Europa. I Frankrike, i Belgien, i Tyskland, i Schweiz, i hela Europa och i hela Amerika, säger han enligt tidningen.

Uppmanar att döda poliser

En andra person i videon riktar sedan hot mot poliser. Han uppmanar islamister som ännu inte rest för att ansluta sig till IS att döda poliser och andra icke-troende, skriver Independent.

– Om du ser en polis, döda honom. Döda allihop. Döda alla icke-troende du ser på gatorna. Låt inte de icke-troende plåga dig, säger personen.

Videon ska vara publicerad av IS i Raqqa i Syrien och har postats på sociala medier.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN