Nyheter

Man ihjälskjuten i Malmö

Av: 

Olof Svensson

Anna Lindberg

NYHETER

Mannen hade precis beställt mat när mördarna rusade in på grillen.

– Han började springa. De sköt honom precis här utanför, säger ett vittne.

Offret var en förgrundsgestalt i Malmös undre värld. 

Han bar enligt uppgift till Aftonbladet skottsäker väst när han sköts till döds. 

Tipsa | Aftonbladet

En man i 30-årsåldern sköts till döds vid köpcentrumet Mobilia i Malmö strax före klockan 18 i går.

Mannen hade precis beställt mat på en grill i anslutning till köpcentrumets parkering.

– Han var stressad och kollade sig runt. Sedan kom två män in. Han började springa och sprang ut ur restaurangen. De sköt honom precis här utanför, säger ett vittne.

Sköts med flera skott

Flera chockade restauranggäster bevittnade hur gärningsmännen sköt mannen med flera skott. 

– Det var två män i svarta jackor. De hade luvorna uppfällda och jagade en kille över parkeringen. De avfyrade uppskattningsvis tio-tolv skott, varav ett träffade en bil som ägs av en som jag känner. Det gick rakt igenom, säger vittnet Anders, 24.

Han berättar vidare hur han såg gärningsmännen jaga 30-åringen över parkeringen.

– Folk var helt skärrade. Det var svårt att uppfatta. Man hann inte riktigt med att tänka, för det gick så snabbt. Sedan försvann gärningsmännen åt andra hållet från parkeringsplatsen. Den skadade låg kvar ett bra tag. Jag tror till och med att han rullade in under en bil för att gömma sig. Sedan hittade någon honom. Sedan kom ambulans och polis, säger han.

30-åringen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Det rubriceras som mord. Ingen är gripen men vi jobbar intensivt med de uppgifter vi har samlat in, säger Stephan Söderholm, informatör på Skånepolisen.

Polisen: Jobbar intensivt

Offret var en av förgrundsgestalterna i Malmös undre värld och bar enligt uppgift till Aftonbladet skottsäker väst vid dödsskjutningen. 

Enligt Sydsvenskan är mannen dömd över 20 gånger. Bland annat för att ha sprängt en bomb utanför åklagaren Barbro Jönssons bostad i Trollhättan 2007. Motivet ska ha varit hämnd för att hon drivit flera mål mot den så kallade K-falangen där mannen ingick. Gänget låg i krig med ett annat kriminellt Malmögäng, M-falangen, mellan 2007 och 2011.

Mannen har även varit medlem i det kriminella gänget Brödraskapet.

Polisen jagade i natt flera personer som tros vara inblandade i mordet.

– Vi jobbar intensivt för att kunna gripa dem. Det är flera inblandade i det här, säger Stephan Söderholm på Skånepolisen.

Grillen där mördarna mötte offret är försedd med övervakningskameror – vilket innebär att gärningsmännen kan ha fångats på film.

”De sköt hej vilt”

Polisen bekräftar att övervakningskamerorna är kontrollerade.

– Eventuellt kan det hjälpa oss att få in fler uppgifter. Men det finns uppgifter om att gärningsmännen ska ha varit maskerade där inne, säger Stephan Söderholm.

Flera vittnen befann sig på platsen och chockades av dödsskjutningen.

– Flera grät, för de hade sett när offret blev skjutet. De grät som om det var en egen familjemedlem, säger vittnet Anders.

Vad tänkte du när du såg allt detta?

– Det kunde ha varit jag själv som hade blivit träffad. De sköt hej vilt. Det var lyckosamt att ingen annan än offret som de jagade blev skjuten.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter