Kristianstad

Chokladliga härjar i Skåne

Av: 

Linn Warfvinge

NYHETER

Butiksägaren: "Jag mår dåligt. Jag vrider och vänder på det inombords"

Chokladtjuvarna har ännu en gång slagit till mot Ica Nära i Arkelstorp. Sammanlagt har tjuvarna stulit choklad för 8000 kronor och samma gäng misstänks ha slagit till mot livsmedelsbutiker i närliggande orter.

– Jag tar det personligt. Vi är en liten butik och för oss är det mycket pengar som bara försvinner, säger Robert Reer som är butiksägare på Ica Nära i Arkelstorp.

Den andra februari slog tjuvarna till mot Ica Nära i Arkelstorp för tredje gången på en och en halv månad. Två personer spanade in godishyllan och packade på sig så mycket choklad de kom åt.

– De matar in chokladkakor under sina jackor, det går snabbt och enkelt. De är inne på ett par minuter och går lugnt ut i butiken utan att betala, säger Robert Reer.

Stora vinterjackor

Enligt Robert Reer ser man inte på tjuvarna att dem är fullpackade på choklad då de gömmer dem under tjocka vinterjackor.

– En anmärkning är att om pallarna som chokladen står på är tomma brukar vi märka att någon har snott choklad för det är inte så vanligt att vi säljer så mycket i vår butik, säger han.

Svart marknad för choklad

Chokladtjuvarna har stulit choklad för 8000 kronor, vilket är en stor summa för Ica Nära i Arkelstorp. Vad tjuvarna gör med chokladen har Robert Reer en teori om.

– Som jag själv tror säljs chokladen på den svarta marknaden där man kan få avsättning för chokladen. Man sitter inte och äter all den här chokladen själv, säger han.

Mår dåligt

Butiksägaren ser allvarligt på problemet och är trött på att stölderna har inträffat flera gånger.

– Jag tar det väldigt personligt och mår dåligt. Jag vrider och vänder på det inombords. Personalen är oroliga och vi vill ju inte misstänks var och varannan människa som går in i butiken, säger Robert Reer.

Butiken i Arkelstorp är inte den enda som har råkat ut för chokladtjuvarna. I de närliggande orterna Bjärnum och Vittsjö har livsmedelsbutiker också blivit utsatta.

Polisen kan inte utesluta att samma gärningsmän ligger bakom samtliga ärenden. De kan heller inte utesluta att det rör sig om en liga. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ vinterdäck tryggt och enkelt hos Dackonline här

Dackonline SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristianstad

Brott