Tunga bombningar mot Gaza i natt

1 av 4

avNiklas Eriksson, Christoffer Malm

NYHETER

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu varnar för att konflikten i Gaza kan dra ut på tiden.

– Det finns inget mer rättfärdigt krig än det här, sa han.

I natt rapporterades det om tunga bombningar mot Gaza och minst 18 döda.

Natten mot tisdagen färgades natthimlen över Gaza orange samtidigt som artillerield ekade över området.

Hamasledaren Ismail Haniyehs hus uppges ha bombats. Enligt BBC finns det däremot inga uppgifter om skadade.

Israeliska styrkor lät lysraketer regna över hustaken. Under dagen hade militären uppmanat palestinier i tre stora bostadsområden att lämna sina hem och ta sig till Gaza City, skriver AP.

Sju palestinier dödades till följd av israeliska bombningar i staden Rafah i södra Gazaremsan i natt. Bland offren fanns fem kvinnor och ett barn. De dog när ett trevåningshus förstördes, uppger talespersonen för Gazas räddningstjänst, skriver TT.

Ytterligare sex ska ha dött och 15 sårats i ett israeliskt artilleriangrepp mot flyktinglägret Bureij, enligt vårdkällor, skriver TT.

Under natten fortsatte det rapporteras om granater och eldstrider inifrån Gaza. Tyska ARD:s reportrar på platsen rapporterade på Twitter att bombningarna var de hittills värsta. CNN uppger i natt att minst 18 människor har dött.

Nio barn dog i attack

BBC:s Chris Morris uppger att explosionerna kommer med bara någon minuts mellanrum.

Nattstriderna kom efter en dag som skördat många dödsoffer. Från södra Gaza rapporterade palestinska hälsomyndigheter det om nio barn ska ha dödats i en attack mot en park där de lekte.

Enligt Israels militär orsakades deras död av en felande raket från Hamas.

Palestinsk polis säger att israeliska styrkor skjutit en missil mot de lekande barnen.

Även i staden Jabalia ska israeliska granater ha kostat många liv. Fem personer ska ha dött där, tre av dem barn. Området är ett av dem där invånarna uppmanats att evakuera, skriver AP:

Men många i staden har inte vågat fly.

– Jag vet inte vilka som är kvar och vilka som lämnat, men på vår gata är alla väldigt rädda för att flytta, säger 27-åriga Sufian Abed Rabbo till AP.

”Hot skrämmer inte Hamas”

Israelisk militär uppger att nio soldater dött under gårdagen, fyra i en raketattack och fem under strider i Gaza.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu gick i går kväll ut och förberedde befolkningen på ett ”utdraget krig”, en signal om en upptrappning av konflikten, skriver AP.

Netanyahu uppgav i det tv-sända talet att de inte kommer att lägga ner sina vapen innan Hamas tunnlar under gränsen mellan Gaza och Israel har ”eliminerats”.

– Vi kommer att fortsätta att agera aggressivt och ansvarsfullt tills det att uppdraget att skydda våra medborgare, soldater och barn är genomfört, sa Netanyahu enligt AP.

Hamas talesperson Sami Abu Zuhri svarade senare:

– Hans hot skrämmer inte Hamas eller det palestinska folket, ockupationsmakten kommer att få betala för massakrerna av civila och barn.