Treåriga Ginea dog i olyckan i Råcksta

Familjen förkrossad över Gineas död

Av: Cecilia Vaccari

Publicerad:

Familjen till den flicka som dog efter att ha blivit påkörd av en buss igår kväll är i sorg.
– Hoppas att det är sista gången en sådan här händelse drabbar någon, säger flickans pappa Wichian till Aftonbladet.

Lilla Ginea hämtades som vanligt av sin släkting från förskolan. Därefter tog de en kort promenad till mataffären och handlade. Medan varorna packades sprang Ginea ut och blev påkörd av en buss.

– När hon kom ut låg flickan på gatan. Det är så hemskt att det här kan hända, precis vid Ica. Någon borde ha sett när hon sprang ut själv, säger Gineas faster Chanida och fortsätter:

– Samtidigt är det svårt att förstå hur det kunde hända så snabbt. Jag vet att bussarna är höga och hon var ju så liten, men man kan inte köra så fort här. 

Ginea, 3 år
Foto: Privat
Ginea, 3 år

”Man tror inte att det ska hända”

Hon har samlats tillsammans med flera släktingar vid platsen där Gineas minne hedras. En av släktingarna har en hel kasse med blommor och ljus som delas ut bland familjemedlemmarna.

– Det känns som en mardröm. Min bror är helt förstörd. Det som hänt är jättehemskt, säger Chanida.

Gineas pappa sitter på knä vid blommorna och gråter förtvivlat. Samtidigt visar han blomsamlingen för Gineas mamma via mobilen, hon är utomlands och kommer inte hem förrän imorgon.

– Man tror inte att det ska hända och definitivt inte att någon i vår släkt ska drabbas. Jag var med på förlossningen och såg henne födas till denna värld, jag kan inte förstå att hon inte finns med oss längre, säger Chanida.

Pappa Wichian har med sig en nalle. Han kramar om den och borrar ner sitt ansikte i den. En släkting kommer fram och lägger armen om honom.

– Hoppas att detta aldrig kommer att hända någon annan, säger Wichian till Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: Lotte Fernvall
Gineas pappa Wichian
Publicerad:

LÄS VIDARE