Här vägrar ledarhunden lämna ex-presidentens sida

George H W Bushs hund Sully vakar vid graven

avViktor Adolfsson

I helgen avled den amerikanska ex-presidenten George H W Bush, 94 år gammal. Han sörjdes av hela landet och även av sin ledarhund Sully. På en bild ses hunden vaka vid kistan.

”Vår familj kommer att sakna hunden”, skriver sonen George W Bush på Instagram.

”Uppdraget slutfört”.

Med de orden lades bilden på ledarhunden Sully upp när den tvåårige labradoren vakar vid USA:s 41:a president George H W Bushs kista.

1 av 2 | Foto: Instagram / @sullyhwbush
Här vakar Sully vid Bushs kista.

Hunden kom till familjen så sent som i juni efter hustrun Barbara Bushs död men blev snabbt en kär bekantskap för såväl George Bush den äldre som den yngre. I ett inlägg på Instagram skriver sonen George W Bush själv om Sully.

”Vår familj kommer att sakna hunden samtidigt som vi tröstar oss med att han kommer att skänka samma glädje till sitt nya hem, Walter Reed, som han har gett 41”, skriver han.

Ska arbeta med krigsveteraner

Walter Reed är ett militärsjukhus i Maryland där Sully nu kommer arbeta istället. Han är tränad av en organisation som arbetar med ledarhundar till krigsveteraner.

George H W Bush sörjdes i helgen av såväl president Donald Trump som tidigare presidenter och meningsmotståndare som Barack Obama och Bill Clinton.

ARTIKELN HANDLAR OM