God morgon! Det här hände medan du sov

avMikaela Somnell

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: Kustbevakningen

Sjötrafik avrådes under bogsering

Det grundstötta fartyget Makassar Highway beräknas komma in till hamnen i Oskarshamn under torsdagsmorgonen. I bogseringens slutskede avrådes från sjötrafik i farleden i hamnen mellan klockan 05 och 09, meddelar länsstyrelsen.

Läs hela artikeln

Minst fyra döda i störtflod på Korsika

Minst fyra personer, varav ett barn, har omkommit efter att ha svepts med i en störtflod när de vandrade i en ravin på den franska ön Korsika.

Läs hela artikeln

Justin Timberlake festade på Östermalm i Stockholm

Dagen efter Sverigekonserten festade Justin Timberlake på Östermalm i Stockholm. Världsstjärnan sa att han hade haft det bra i Sverige innan han lämnade för nästa spelning.

– Han och hustrun Jessica var här för elva år sedan också, när de precis hade blivit tillsammans, säger Elias Karroum, ägare på Beirut Café.

Läs hela artikeln

Foto: Jae C. Hong/TT/ NTB SCANPIX

Anthony Martial kan bötfällas på två miljoner kronor

Anthony Martial och tränaren José Mourinho verkar ha kommit i kläm med varandra. Efter att fransmannen lämnade Manchester Uniteds träningsläger för att bli pappa har portugisen surnat till. 22-åringen kan bötfällas på upp till två miljoner kronor.

Läs hela artikeln

Foto: David Goldman/TT

Mindre flygkontroll föreslås i USA

Amerikanska myndigheter överväger att slopa vissa säkerhetskontroller på små och medelstora flygplatser. Ett förslag som oroar terrorismexperter. Det amerikanska transportsäkerhetsverket (TSA) skapades i efterdyningarna av attackerna den 11 september 2001.

Läs hela artikeln

50-gradig värme kan nå Europa i helgen: ”Det är livsfarligt”

I helgen väntas det bli över 50 grader varmt i delar av Sydeuropa – vilket kan få förödande konsekvenser.

– Dessa temperaturer är livsfarliga, människor kommer att dö, säger Pär Holmgren, naturskadespecialist och tidigare meteorolog.

Läs hela artikeln

Kom inte med dieseldunk när planeten brinner

KALLE SUNDIN: Torkan gör att skördarna uteblir, vilket i sin tur leder till foderbrist. Det kan tvinga många till att nödslakta sin boskap med stora ekonomiska förluster som följd. Regeringen har i veckan lovat 1,2 miljarder i stöd till lantbruket.

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!