Avlossar 30-tal skott utanför restaurangen

Av: Valentina Xhaferi

Publicerad:

Två skottlossningar inom loppet av tio dagar norr om Stockholm – en sköts till döds och den andre överlevde.

Nu vill polisen ha din hjälp att lösa skottdåden.

– Det är så respektlöst och hänsynslöst och det kunde ha slutat med fler döda, säger Patrik Zanders, polis vid grova brott i Stockholm

Strax före klockan nio på kvällen 26 maj står några gäster och tar en paus utanför en restaurang i Jakobsberg, norr om Stockholm. En paus som snart ska sluta i en mardröm.

– En röd skåpbil passerar restaurangen och en gärningsman avlossar ett 30-tal skott. En 17-årig pojke blir skottskadad i axeln och den som vi misstänker var måltavlan klarar sig utan några fysiska skador, säger Patrik Zanders.

26-åring sköts till döds

I filmen som Aftonbladet och Efterlyst kan visa syns hur flera skott går igenom husfasaden och ett av dem fastnar i ett element. Tio dagar senare, 5 juni, strax efter klockan sju på kvällen blir en 26-årig man skjuten till döds i Barkarby, norr om Stockholm.

– Vi jobbar med en teori där vi i nuläget misstänker att mannen befann sig i området för att reglera en skuld, tillägger Patrik Zanders.

I bilen påträffade polisen en större summa pengar och nu vill man komma i kontakt med den person som skulle möta upp 26-åringen på platsen.

Senare på kvällen påträffade polisen flyktbilen, en silverfärgad Honda som ska ha använts i samband med dödsskjutningen i Barkarby.

Offren var nära vänner

Polisen tror att skjutningen hänger ihop med den första händelsen i Jakobsberg. Mannen i de vita kläderna, som visas på övervakningsfilmen, ska ha ha varit nära vän med 26-åringen som sköts till döds.

– Vi behöver hjälp med vittnesiakttagelser före och efter mordet i Barkarby. Sedan är vi angelägna om skjutningen i Jakobsberg, säger Patrik Zanders.

Polisen söker vittnesiakttagelser till den röda skåpbilen som stals före skottdådet i Jakobsberg och som senare påträffades på Termovägen 26. Polisen behöver också hjälp med vittnesiakttagelser kring den silverfärgade bilen, en Honda, som användes vid dödsskjutningen i Barkarby. Den bilen stals i Hässelby tidigare i vår.

Vet du något om skjutningen den 26 maj i Jakobsberg eller har du uppgifter om dödsskjutningen i Barkarby den 5 juni? Ring polisen 114 14 eller Efterlyst 08-702 00 90. Du kan även mejla efterlyst@tv3.se

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN