Kim Jong-Ils sonson ska plugga i Europa

avVictor Stenquist

Publicerad:

Ska flytta till Bosnien för att studera på högskola

1 av 3 | Foto: AFP
I två år ska Kim Han-sol plugga på  United world college i Mostar.

Han lär bli den mest omtalade eleven på skolan.

Kim Han-sol – sonson till Nordkoreas diktator Kim Jong-Il – ska nämligen flytta till Bosnien.

I två år ska han plugga på  United world college i Mostar.

Den 16-årige Kim Han-sols pappa är Kim Jong-nam. Det gör att tonåringen också är sonson till en av världens mest avskydda diktatorer.

Kanske kommer han att få försvara sin farfars ideologiska ståndpunkter när han nu flyttar till Bosnien.

Fått stipendium

En och en halv månad efter skolstart på United world college i Mostar anslöt Kim Han-sol efter att ha fått ett tvåårigt stipendium. Egentligen skulle han ha pluggat i Hong Kong men nekades visum.

– Jag är väldigt glad. Jag älskar Mostar. Jag gillar maten och människorna är väldigt snälla här, säger 16-åringen i en amatörvideo, enligt AP.

Samtidigt som han inlett sin utbildning utomlands ska Facebook- och Twitterkonton som tillhört honom ha släckts ner, enligt The Korea Herald.

Nu har hela hans internetliv kartlagts, och under användarnamnet kimhs616 ska Kim Han-sol ha startat konton på bland annat Youtube och Myspace. I en bloggprofil har han skrivit att han gillar filmerna Love actually, Bruce almighty och Remember the titans.

Kanske gillar Basshunter

Kanske är det också så att diktatorsonsonen är ett fan av svensk musik.

Under sina preferenser har han skrivit Coldplay, Katy Perry – och Bass hunters. Möjligtvis är det den svenska internetfenomensartisten Jonas ”Basshunter” Altberg som egentligen menas.

Den bosniska skolan har inte velat bekräfta att de får Kim Jong-Ils barnbarn som student, men man har medgivit att en person från Nordkorea för första gången kommer att finnas bland de 124 eleverna.

Publicerad: