Två skadade vid folkrace

avSofia Roström Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Malin Karlsson
Mitt under folkracetävlingen på Kalvholmen i Karlstad var olyckan framme, när en av bilarna fick sladd och körde mot staketet.

Två tonåriga funktionärer skadades under en folkracetävling i Karlstad i dag.

Nu vårdas de på sjukhus med lindriga skador.

Mitt under folkracetävlingen på Kalvholmen i Karlstad var olyckan framme.

– Det var två funktionärer som stod utanför staketet i ytterkurvan. Folkracebilen fick sladd och körde in i staketet. Det är oklart om de blev träffade av bilen eller staketet, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl på polisen i Karlstad.

Tonåringar skadades

En 16-årig tjej och en 18-årig kille skadades i olyckan som inträffade strax efter klockan 12 på lördagen.

Ambulans och polis var snabbt på plats och funktionärerna fördes till centralsjukhuset i Karlstad.

Tonåringarna befarades först vara allvarligt skadade. Men på centralsjukhuset i Karlstad uppger man att läget är stabilt och att skadorna är lindriga.

Enligt Värmlands Folkblad fortsatte tävlingen efter ungefär en timmes uppehåll efter ett gemensamt beslut av tävlingsledningen och deltagare.

"Maximal otur"

Föraren av bilen ska ha klarat sig oskadd.

Olyckan var maximal otur, menar biträdande tävlingsledare Håkan Olsson. Han säger att funktionärerna hållit det avstånd som Bilsportförbundet rekommenderar.

– Vi kommer att se över vår banskrift. Vi ska också prata med vår banbesiktningsman och höra om han har en annan åsikt. Annars är det så att är banan godkänd, men efter en sådan här olycka kan man alltid diskutera om något ska ändras, säger han till TT.

Publicerad: