”Jag sålde sex till politikern”

Publicerad 2011-06-04

Hanna, 31, träffade moderaten flera gånger i veckan

BEHÖVDE PENGAR Småbarnsmamman Hanna säger att hon sålde sex till den 67-årige mannen för 1 500 kronor vid varje tillfälle – flera gånger i veckan.

Småbarnsmamman Hanna, 31, behövde snabba pengar.

Hon fick kontakt med en 67-årig Moderatpolitiker – som nu misstänks ha köpt sex av henne för flera tusen kronor i veckan.

Ångesten dövade hon med Valium.

– Det slutade med att jag fick sparken från mitt arbete, förlorade vårdnaden om mina barn och blev hemlös. Han har förstört allt, säger Hanna.

Hanna visar foton av sina två små barn och tårarna väller fram när hon berättar hur mycket hon saknar dem. Vi sitter i vardagsrummet i hennes lägenhet i södra Sverige. Nästan inga möbler finns kvar. Hon har tvingats sälja allt och om några dagar blir hon vräkt.

Hur hamnade en tvåbarnsmamma med ett fast välbetalt jobb här?

För Hanna började problemen redan i tonåren. Hon utnyttjades och självmedicinerade med alkohol och droger. Men hon lyckades komma på fötter, blev drogfri och skaffade jobb och familj.

Kontakt via annons

När hon separerade från sin sambo behövde hon pengar för att upprätthålla sin livsstil. Hon sökte sig åter till destruktiva kretsar och uppger att hon via en kontaktannons träffade den 67-årige politikern som började köpa sex av henne.

– Jag tog 1 500 kronor per gång. Även om jag la ut krokarna var det inget jag ville göra. Jag kände mig så smutsig inför barnen, säger Hanna och visar ett kontoutdrag som visar hur mannen under drygt ett år fört över 153 000 kronor till henne.

Pengarna använde hon till att köpa märkeskläder och dyra leksaker till barnen. Dessutom opererade hon sina bröst.

Men hon kände sig äcklig och behövde något att bedöva smärtan med. Då hade hon varit drogfri i nio år.

– Han fixade först Valium till mig via en granne och så ramlade jag dit igen. Jag behövde mer pengar för att fixa droger.

Friade till henne

67-åringen, som har flera förtroendeuppdrag för Moderaterna, började uppvakta Hanna alltmer intensivt. Han friade till henne samtidigt som hon gick längre ner i sitt drogberoende.

I november förra året var hon påtänd på sin arbetsplats och fick sparken direkt. Hon förlorade vårdnaden om barnen och sitt hyreskontrakt.

Hanna – som nu genomgått avgiftning – säger att hon vill berätta sin historia för att andra inte ska begå samma misstag.

När vi träffar 67-åringen har han en helt annan version av det som hänt. Han sökte sällskap sedan hans fru gått bort och hävdar att det inte handlar om prostitution.

– Vi hade en form av särborelation. Vi tyckte om varandra och jag vet att jag lagt ut mycket pengar på henne, säger han.

Polisen tar dock Hanna på allvar. Politikern har nu delgivits misstanke om brott.

– Han är förhörd och misstänkt för köp av sexuella tjänster i två ärenden, säger kriminalkommissarien som jobbar med fallet.