Den nya arabvärlden

Bilden av vansinnet

Av: 

Torbjörn Ek

NYHETER

Plundrarna hittade sjöjungfrusoffa i guld hos Gaddafis dotter

LONDON. Rebellerna har lekt med hans golfbil och poserat i hans officersmössor.

I går kom turen till diktatorns barn.

I dottern Aisha Gaddafis hem poserade rebellerna i hennes förgyllda sjöjungfrusoffa – och provade hennes kläder.

LYXDOTTER Rebellerna har tagit sig in hemma hos Gaddafis dotter Aisha. Bilderna från plundringsräden förstärker bilden av en familj som levt i överdådig lyx.

Foto: Foto: SCANPIX

Hon har varit FN-ambassadör och arbetar som advokat. Aisha Gaddafi, 36, ingick i den grupp av internationella jurister som försvarade Saddam Hussein. Men främst är hon känd som Muammar Gaddafis enda nu levande dotter.

Sent i går kväll spreds bilder på hur rebeller tagit sig in i hennes hem i Tripoli. De provade hennes kläder och poserade i hennes guldsoffa, formad som en sjöjungfru. Enligt AP ska sjöjungfruns ansikte vara en avbild av Aisha Gaddafi själv.

Hoppar i sängarna

För Times beskriver grannar lyxvillan som ”den prostituerades palats”.

Jakten på troféer efter den försvunna diktatorn har bara börjat.

Det har redan spridits bilder på hur rebeller hoppar i Gaddafis sängar, poserar i hans officersmössor och rotar igenom hans vardagsrum.

De nya bilderna från dotterns hem förstärker intrycket familjen Gaddafi som en samling seriefigurer som levde i smaklöst överflöd.

Inne i högkvarteret Bab al-Aziziya finns det beduintält där Muammar Gaddafi brukade träffa utländska ledare. Bland annat finns foton på ett möte med Tony Blair i tältet. I går samlades rebeller i samma tält för att posera på egna bilder.

Hittade bögporr

Även sonen al-Saadis strandvilla plundrades i går. Rebeller uppger för AP hur fyra lyxbilar snabbt körts i väg från huset. Inne på al-Saadis kontor hittades en dvd med bögporr gömd bland dokument.

Tripolibon Seifallah Gneidi, 23, var med under räden och lade beslag på en flaska gin, en tandborste med guldhandtag och ett par Diesel-jeans.

– Vi vill ha de saker som han har haft, säger han till AP och förklarar att rebellerna inte samtyckte till plundring av privat egendom. Bara det som ses som symboler för familjen Gaddafis maktmissbruk får förstöras.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Den nya arabvärlden

Libyen