Fish & chips byggde denna vackra hund

Av: Torbjörn Ek, Martin Wåhlstedt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Foto: ROSS PARRY AGENCY
Bordercollien Cassie väger tre gånger för mycket. Hon klarar av att promenera i tre minuter innan hon tappar andan.

LONDON. Nu är det slut på fish and chips och söndagsstek för border collien Cassie.

Hon väger tre gånger så mycket som hon borde göra.

Bantningen är ett riktigt hundgöra för Cassie. Hon väger så mycket, 58 kilo jämfört med normalvikten 18 till 20 kilo, att hon knappt klarar av att gå själv.

Aldrig ätit hundmat

Med tre minuter korta promenader, längre tid än så och hon tappar andan, och en sund diet ska Cassie komma i form.

Border colliens tidigare matte var en äldre dam som skämde bort sin älskling med godis, chokladbitar och chips. Cassie hade aldrig ätit hundmat utan i stället frossat i onyttig hämtmat, fish and chips och samma söndagsstek som matte, skriver Daily Mail.

– Olyckligtvis blir det så att ägare som behandlar sina husdjur som att de vore människor och matar dem med fel sorts mat helt enkelt dödar dem med kärlek, säger Sandra Wilson på djurrättsorganisationen Dogs Trust som tagit hand om Cassie i väntan på att hon ska få ett nytt hem.

Fått liggsår

Stackars Cassie var så tung att det krävdes tre personer för att lyfta henne ur bilen när hon kom till kenneln. Man har varit tvungen att raka av henne all sin päls för att kunna behandla liggsåren hon fått av att inte ha orkat röra på sig.

Och hundmaten och torrfodret var inget som tilltalade den bortskämda jycken.

– Hon satte nosen i vädret när hundmaten kom in eftersom den inte smakar lika gott som den människoföda hon är van vid, men hon blir bättre, säger Sandra Wilson.

Publicerad: