Hovet: Victoria är inte gravid

Nya uppgifter dementeras kraftfullt

STOCKHOLM/ABU DHABI. Kronprinsessan Victoria är gravid.

Det påstår nu hovexperten Daniel Nyhlén.

– Jag kan kraftfullt dementera de uppgifterna, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Men Daniel Nyhlén var i går säker på sin sak.

I det populära radioprogrammet Gerts värld i Rix FM delade hovexperten i går med sig till programledaren Gert Fylking av nyheten.

”Initierade källor”

– Det finns ju bara ett visst antal människor som känner till de här grejerna och jag vill inte gå in för mycket på källor. Men det kommer från väldigt initierade sådana, sa Daniel Nyhlén senare till Aftonbladet.

Kronprinsessan Victorias påstådda graviditet har varit samtalsämnet bland hovexperter sedan hon och Daniel gifte sig i juni.

Under smekmånaden på Bora Bora berättade paret om drömmen att få barn.

– Vi hoppas att vi ska få vara så lyckligt lottade, sa kronprinsessan till Aftonbladet då.

– Det kommer säkert att bli mycket spekulationer kring det. Men jag hoppas att vi ska få göra det i vår egen takt, sa prins Daniel.

Och på Nobelfesten den 10 december avböjde kronprinsessan påfyllning av sitt vinglas, som dessutom stod orört under hela middagen. Designern Camilla Thulin, som bedömde gästernas klänningar för Aftonbladets räkning, anade en gravidmage under kronprinsessans åtsmitande klänning.

– Kanske i tredje månaden, var hennes gissning.

Hovexperten Roger Lundgren var ännu mer säker.

– Min magkänsla är att hon faktiskt är med barn nu. Hon strålade som aldrig förr, sa han till Aftonbladet efter Nobelfesten.

Ger inga intervjuer

Även Aftonbladet nåddes tidigt i går av uppgifterna om Victorias påstådda graviditet. Enligt dem skulle kronprinsessparet ha berätta för sina närmsta vänner att de väntar barn.

Men hovets informationschef Bertil Ternert dementerar bestämt att kronprinsessan är gravid.

– Det är fel helt enkelt. Så är det inte, sa han sent i går kväll.

Victoria befann sig i går i Förenade Arabemiraten där hon deltog på en världskonferens om energi. Kronprinsessan väckte stor uppmärksamhet och höll bland annat ett bejublat tal.

Men Victoria valde att inte ta några frågor. Enligt hovet kommer hon inte att göra några intervjuer under besöket som varar fram till och med torsdag.

Publisert: