Turist räddad efter sju veckor

avSofi Tagesson

Körde fast med bilen i Nevadas ödemark

Det kanadensiska paret körde fast med sin bil för sju veckor sedan. De satt fast mitt i Nevadas ödemark, och kunde inte ta sig därifrån.

Efter sju veckor har kvinnan hittats vid liv.

Hennes man är fortfarande borta.

Foto: BBC
Rita Chretien, 56, och hennes man Albert, 59, försvann i mitten av mars.

Det kanadensiska paret Rita Chretien, 56, och hennes man Albert, 59, åkte i mars på bilsemester till USA. I Nevada bestämde de sig för att göra en utflykt för att se Elko Country, ett av de största och mest glesbefolkade områdena i USA, skriver Las Vegas Sun.

Men paret körde fast med sin bil, och kom inte loss.

Albert lämnade bilen

När tre dagar hade gått utan att de hade blivit räddade lämnade Albert sin fru vid bilen för att försöka hitta hjälp. Han har fortfarande inte hittats.

– Jag tror inte att de var klädda för vinterklimat. De är inte campingtypen, säger parets son till Las Vegas Sun.

Paret hittades aldrig

Trots ett stort sökpådrag, med både flyg och bilar, hittade polisen i Nevada aldrig det försvunna paret.

Men i fredags hittades Rita av jägare – efter sju veckor i vildmarken. Hon har berättat för sin son att hon har överlevt genom att äta snö, skriver Las Vegas Sun.

Sonen har berättat att Rita inte tror att hon skulle ha överlevt mer än två eller tre dagar till om hon inte hade blivit hittad.

Flögs till sjukhus

Rita flögs i helikopter till sjukhus, men ska vara vid god kondition. Hon har under de sju veckor hon har varit vilse fört dagbok, för att hennes familj skulle få veta vad som hade hänt henne om hon inte överlevde.

 I dag planerar polisen att på nytt börja söka efter hennes man.