Nyheter

FBI: Det störtade tre tefat – i USA

Av: 

Torbjörn Ek

NYHETER

LONDON. Här är beviset som får ufo-jägare att gå i spinn.

Ett FBI-dokument tycks bekräfta att flygande tefat faktiskt störtade i Roswell.

”Rekonstruktion” av händelsen Bilden på ”rymdvarelsen” är från en film som senare avslöjdades som en bluff. Eller som filmmakaren hävdade: En rekonstruktion.

FBI har gjort tusentals gamla dokument tillgängliga för allmänheten på internet, skriver Daily Mail. Bland dem finns ett meddelande från 1950 som väckt intresse bland ufo-entusiaster över hela världen.

En ansvarig agent i Washington, Guy Hottel, tycks bekräfta för FBI:s högsta chef att tre flygande tefat hittats i New Mexico och att kropparna av nio utomjordiska varelser fanns i de störtade rymdfarkosterna.

Tre kroppar

Promemorian har ämnesraden ”Flygande tefat” och Hottel avslöjar att en utredare inom flygvapnet försett en specialagent inom FBI med uppgifterna. Namnen på både utredaren och specialagenten har i det offentliggjorda dokumentet censurerats.

”De var ungefär 15 meter i diameter. I varje fanns tre kroppar av mänsklig form men bara 90 centimeter långa, klädda i fint metalliskt tyg. Varje kropp var lindad på ett sätt som påminner om specialdräkterna som används av höghastighetspiloter eller testflygare”, skriver Hottel om farkosterna.

Tystades ned

Uppgifterna tycks bekräfta den så kallade Roswell-incidenten där flygande tefat ska ha störtat utanför Roswell, New Mexico, sommaren 1947 och som ufo-entusiaster hävdar att den amerikanska regeringen sedan dess försökt tysta ner.

Det nämns inget om vad som ska ha hänt med de påstådda rymdvarelserna, men uppgifterna i FBI-dokumentet lär väcka liv i teorin om att kropparna obducerades på den närliggande militärbasen.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert: