Mordvideo från Marocko tros vara äkta

avTT

Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT
Platsen i det lilla samhället Imlil i Maorocko där den 28-åriga norskan och den 24-åriga danskan mördades.

Ett videoklipp som knutits till mordet på en dansk och en norsk kvinna i Marocko är sannolikt äkta, enligt den norska polismyndigheten Kripos preliminära analys.

Klippet, som spridits på sociala medier, påstås visa mordet på en av kvinnorna. Kripos betonar dock att man ännu inte är helt färdig med sin analys av videon.

Samtidigt arbetar man med att försöka få bort videon från nätet. Facebook uppger att företaget i dialog med polisen beslutat att försöka avlägsna klippet från sin plattform.

Den 28-åriga norskan och den 24-åriga danskan hittades döda i bergskedjan Höga Atlas på måndagen – med knivskador på sina halsar, enligt det marockanska inrikesdepartementet. Fyra personer har gripits misstänkta för inblandning i dubbelmordet.

Kvinnorna var studenter på ett program med huvudämne friluftsliv vid ett universitet i norska Telemark, och de hittades omkring en mil från det lilla samhället Imlil, som många turister utgår från för att vandra och klättra i bergen.

Utredare granskar ytterligare en video där fyra män sitter framför vad som ser som en hemmagjord IS-flagga och svär trohet till terrorgruppen. Personerna i filmen är desamma som de som misstänks för morden, enligt åklagare i Marocko.

ARTIKELN HANDLAR OM

Marocko

Mord