Polisen Linus varnar för fylla på julbordet

Foto: TT
Polisen varnar för alkoholen på julbordet.
NYHETER

Varje kväll rycker polisen ut för att ta hand om folk som druckit för mycket på julbordet, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.
Nu hyllas polisen för sin kloka uppmaning.
”Strunta i det där sista glaset är ni snälla. På så vis slipper ni både huvudvärk och får sova i er egen säng i stället för hos oss”, skriver polisen i inlägget.

Julbordstiderna är i full gång och många passar på att festa till det lite extra med kollegorna. I ett inlägg på Facebook höjer polisen Linus, på Södermalmspolisen, ett varnande finger för det extra glaset sprit på julfesten. Nu hyllas han för sitt kloka initiativ av flera användare på Facebook.

Julfesten slutade på arresten

I det ärliga inlägget berättar han att han under sitt pass fått omhänderta en man som druckit alldeles för mycket under middagen. Mannens kväll slutade inte lika trevligt som den började.

På vägen blir en av herrarna i sällskapet nödig och ser sig tvungen att stanna till i en trappuppgång. Polispatrull som rullar förbi ser hur mannen urinerar i porten och stannar till för en tillrättavisning. Mannen blir då upprörd eftersom två som tjänar så pass lite och dessutom inte ens har uppnått respektabel ålder har mage att säga till just honom. Efter skrik och gap placeras en kränkt medelålders man i polisbilen och förs till polisstationen för tillnyktring.” skriver Linus på Facebook.

Han fortsätter berätta att det är samma visa varje år och att polisen ständigt får rycka ut och ta hand om folk som bestämt sig för att ”för en gångs skull släppa loss lite”.

Samma visa varje år

Polisen uppmanar att julfirare att ta det lugnt med alkoholen men poängterar att de kommer finnas där även om drickandet skulle gå över styr.

Vi vill passa på att önska er som ännu inte haft ert julbord att ha så trevligt. Men strunta i det där sista glaset är ni snälla. På så vis slipper ni både huvudvärk och får sova i er egen säng i stället för hos oss. Vi finns där ute för er om ni ändå väljer motsatt väg.” avslutas inlägget.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM