Musk tillbakavisar bedrägerianklagelser

avTT

Den amerikanska finansinspektionen har stämt Tesla-vd:n Elon Musk för bedrägeri. Musk tillbakavisar nu anklagelserna och får även stöd av Teslas styrelse.

Den amerikanska finansinspektionen SEC har stämt Musk för säkerhetsbedrägeri efter att han den 7 augusti skrev på sitt twitterkonto, med mer än 22 miljoner följare, att han övervägde att privatisera elbilstillverkaren och ta företaget från börsen. Musk meddelade senare att han ändrat sig.

Foto: Evan Vucci
Teslas vd Elon Musk. Arkivbild.

Enligt SEC var uppgifterna i Musks tweet "falska och missledande" och "skapade märkbar förvirring och marknadsstörning för Teslaaktien och skadade investerare".

SEC lämnade in sin stämning på torsdagen, efter börsens stängning, och kort därefter tillbakavisade Elon Musk anklagelserna.

"SEC orättfärdiga handlande gör mig mycket nedstämd och besviken", säger Musk i ett uttalande och bedyrar att han alltid agerat sanningsenligt och transparent med investerarnas bästa i fokus.

Även Teslas ledning och styrelse ställer sig bakom sin vd och säger i ett uttalande att de "har fullt förtroende för Elon, hans integritet och hans ledarskap".

Efter beskedet om SEC:s stämning föll Teslaaktien omkring 10 procent i efterhandeln på Wall Street.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elon Musk

Tesla