Polisen slog till mot svensexan

NYHETER

De maskerade männen misstogs för rånare

Polisen drog vapen, beordrade de maskerade rånarna att kliva ur bilen och lägga sig på marken.

Men det var inget rån - det var en svensexa.

Foto: värdetransport i krokarna Peter Olaussons svensexa blev precis så oförglömlig som hans kompisar ville... Polisen misstog hans vänner för rånare.

I lördags morse svängde en Toyotabuss in på baksidan av Hälla Shoppingcenter i Västerås. I bussen satt Jack Kilström, 27, och fem kamrater. De parkerade vid personalingången och drog på sig rånarluvorna.

Värdetransport

- Vi tänkte kidnappa vår vän Peter som ska gifta sig. Vi ville att hans svensexa skulle bli speciell så att han aldrig glömmer den, säger Jack Kilström.

Flera förbipasserande såg de okända maskerade männen som gömde sig i bilen. Samtidigt rullade en värdetransport in på andra sidan shoppingcentret. Personalen larmade polisen som omedelbart ryckte ut med fullt pådrag.

Polismännen beordrade Jack Kilström och de andra männen att kliva ur bussen och lägga sig på marken. Jack försökte förklara att det var en svensexa. Utan resultat.

Insåg misstaget

- Vi fick ligga på marken ett bra tag. Det kanske handlade om 20 minuter med det kändes som en evighet, säger Jack Kilström.

Peter Olausson, 27, trodde inte sina ögon när han såg vännerna ligga på marken, övervakade av poliser. Till slut var polisen övertygade om att de sex männen inte var några rånare.

Det blev en lyckad svensexa även om det inte gick som planerat. När männen släppts på fri fot väntade fallskärmshoppning, spa-behandlingar, god mat och dryck.

- Den här svensexan kommer jag aldrig att glömma, säger Peter Olausson.

Rötterna i svenaftonen

Annacarin Falk