Nu granskas Rasks affärer av revisorer

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter avslöjandet om Ola Rasks dubbla heltidstjänster – som riksdagsman och som vd för LO:s kursgård Rönneberga – granskas hans ersättningar av revisorer.

Det är kursgården Rönnebergas styrelse som beslutat att tillsätta en utredning som bland annat ska granska ersättningarna till företagsledningen och de närstående.

Granskningen utförs av revisionsfirman Pricewaterhousecoopers.

I ett skriftligt uttalande uppger Ola Rask att ”det är självklart att ingen riksdagsledamot oavsett parti ska missbruka de regler och lagar som vi har kopplat till vårt uppdrag”.

Han har bett riksdagens förvaltning att medverka till en tolkning när det gäller bilersättningen. Riksdagen har i sin tur vänt sig till skattemyndigheten för en bedömning.

"Inte medvetet agerande"

”Jag ska självklart bidra till den bedömningen genom att se till att alla fakta kommer på bordet”, skriver Rask och fortsätter:

”Om utredningen visar att jag har begått något fel ska jag naturligtvis rätta till det. Det har inte varit ett medvetet agerande från min sida. Självklart ursäktar det inte ett felaktigt hanterande. Min avsikt har naturligtvis aldrig varit att tillskansa mig något som jag inte har rätt till.”

Läs mer:

TT , aftonbladet.se

Publicerad: