Tjuven körde mot trafiken

NYHETER

Full panik på motorvägen

1 av 2 | Foto: Välte i ett dike Här tog vansinnesfärden slut för den 44-årige långtradartjuven. Vid avfarten mot Lästringe välte ekipaget och föraren greps av polis.

Trafikanterna tvingades väja i panik för lastbilen. Vansinnesföraren körde i full fart på motorvägen-mot färdriktningen.

-Plötsligt kom han rakt emot oss. Jag bara skakar när jag tänker på hur det hade kunnat sluta, säger Tomas Erlandsson, 32.

Ett stort antal polispatruller och en helikopter jagade i går den drogpåverkade 44-årige föraren längs E4 i Sörmland och södra Stockholms län.

Först fick polisen i Södermanland uppgifter om att lastbilen-som anmälts stulen i Mjölby i går morse-var på väg norrut mot Stockholm.

I höjd med Nyköping upptäcktes bilen och jakten inleddes.

Samtidigt lade Stockholmspolisen ut spikmattor på vägen vid Järna för att få stopp på lastbilen.

"Hänsynslöst"

-Det var totalt hänsynslöst. Han utsatte många personer för livsfara när han körde mot trafiken, säger P-O Forsell vid polisen i Södertälje.

Mängder av trafikanter tvingades väja i panik för att undvika att köra in i lastbilen. Tomas Erlandsson och hans bror Christer var på väg hem från Björkvik utanför Nyköping när lastbilen plötsligt dök upp framför dem.

-Han blinkade med helljusen och menade väl att vi skulle svänga undan. Vi visste inte vart vi skulle ta vägen, men lyckades köra av åt sidan, säger Tomas Erlandsson, som är skakad efter händelsen.

Mordmisstänkt

Den 44-årige föraren greps 14.30 efter att ha kört av vägen vid Lästringe trafikplats, norr om Nyköping.

Han är nu misstänkt för försök till mord, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, bilstöld och grov olovlig körning.

Dramat på motorvägen pågick i tre timmar

Tomas Kvarnkullen