Överlevde tsunamin - hamnade i orkanen

NYHETER

Boris, 70, klarade sig med nöd och näppe i Phuket - nu har han fått nog av katastrofer

Boris Bravin, 70, räddade sig med nöd och näppe ur tsunamin.

Tillbaka på Öland drabbades han av orkankaos.

–Det var skrämmande, men inte lika hemskt som i Thailand, säger han.

Foto: FRÅN KATASTROF TILL KAOS Boris Bravin, här med särbon Barbro Hägg, hann inte mer än hem från skräckens Phuket när orkanen blåste in över Öland.

Boris Bravin, 70, och Barbro Hägg, 59, befann sig i sin bungalow i Phuket och skulle gå och äta frukost när tsunamin slog till. Vattnet vällde in och de slungades runt inne i bungalowen.

–Vi klarade oss tack vare en luftficka på 10–12 centimeter mellan taket och vattnet. Sedan drog det sig tillbaka, har Boris Bravin tidigare berättat för Aftonbladet.

Kaos på Öland

Boris och Barbro skadades, och på nyårsdagen tog de flyget hem till Öland.

De hann inte mer än att komma hem förrän nästa kaos drabbade dem.

–Här blåste fruktansvärt, säger Boris Bravin.

–Träden for över vägen, flaggstänger knäcktes och tegelpannor for i luften. Strömmen gick över hela Öland. Vi fick inte tillbaka elen förrän i eftermiddags (läs i går), säger han.

Har fått nog

–Det här är ju också en naturkatastrof kan man säga, men det är ju på ett helt annat sätt än Asien. Men visst kändes det. Det var läskigt.

Boris har fått nog med katastrofer. Gårdagens orkankaos kom alldeles för tätt inpå hans och Barbros kamp för livet i Thailand.

–Jag tror inte att jag har fått den där riktiga slutchocken från Thailand än. Och det är klart att när det kommer en sådan här storm så förbättrar det inte saken.

Läs mer:

Hanna Rydén