Wakeboardåkaren: Kul att man kan glädja någon

Publicerad:
Uppdaterad:

JÖNKÖPING. Ösregnet dränker Jönköping.

Sjukhus och butiker tvingas stänga.

Då tar han sin wakeboard och åker en sväng – på IKEA:s parkering.

– Visst är det tråkigt att det drabbar folk, men då är det bättre att göra någonting positivt av det, säger Fredrik, 24, som blivit en viral hit.

Jönköping drabbades av ett lokalt skyfall på fredagsmorgonen. På bara några timmar blockerades E4:an medan både sjukhus och varuhus vattenfylldes. Men medan många förbannade vädergudarna för de 60 mm regn i timmen som uppmätts, så fick Fredrik Lyckvind, 24, och hans kompis Tommie Juhlin, 23, chansen att förverkliga en gammal fantasi.

Nu har filmen, där Fredrik åker wakeboard efter Tommies bil på en vattenfylld parkeringsplats, blivit en internet-hit.

Ringde sin kompis

– Jag har funderat på det en längre tid, och det är ju inte så ofta som det ligger så mycket vatten på gatan och man är ledig, säger Tommie, som kom på idén och ringde sin kompis.

Fredrik har åkt skateboard och snowboard sedan han var liten och tyckte inte att han tog sig vatten över huvudet när han nu ställde sig på en halvmeters djup – ovanför asfalt.

– Jag trillade lite men det var inte så farligt. Vi var ju nära sjukhuset, säger Fredrik, men lägger till:

– Även om det ju var stängt.

Ryhov-sjukhuset uppmanade folk att söka sig till andra vårdcentraler och sjukhus eftersom akuten blivit vattenfyllt. Även IKEA och andra butiker i shoppingcentret A6 blev översvämmade och fick ha stängt.

– Visst är det tråkigt att det drabbar folk, men vad ska vi göra åt det. Det är väl bättre att gå ut och göra någonting positivt av det. De som jobbade i butikerna kom ut och filmade och pekade och tyckte att det var kul. Så det är kul att man kan glädja någon, säger Fredrik.

”Det ballade ur”

Internet låg nere i delar av Jönköping men Fredrik kunde surfa och snart var filmen en viral hit.

– Vi slängde upp den på Facebook och tyckte att det var kul, sen började likesen trilla in och sen ballade det ur, berättar han.

Snart hörde tidningar av sig och kompisarna tror inte att någon blev förvånad att det var just de som gjorde det. En vinter fick räddningstjänsten att rycka in när deras svävare störtat i Vättern.

– Det är väl snarare så att vi inte ville att någon skulle se det, men det var ju ingen som tog illa upp så det var kul, säger Tommie.

Och de är inte oroliga för att bli uppringda av polisen. Fredrik säger:

– Vill de höra av sig så får de, men jag tror inte att de har så mycket att säga om det. Möjligtvis vill de ha wakeboardlektioner men då får de boka en tid efter min semester.

Publicerad: