”Jag såg djur och började slå”

Misstänkte dubbelmördarens egna ord om morden

I förhör har den misstänkte dubbelmördaren inte kunnat förklara varför han slog ihjäl den 15-årige pojken och den 57-åriga kvinnan.

Men i ett handskrivet brev berättar han att han hamnade i en psykos på grund av droger.

"Jag såg massor med farliga djur som kom mot mig och så tog jag ett järnör och började slå", skriver han.

Brevet skrev den misstänkte mördaren i januari i år efter att han suttit häktad i över två månader för dubbelmordet i Ljungsbro.

I det handskrivna brevet berättar han att han mått psykiskt dåligt sedan år 2008.

"Började se konstiga saker"

"Redan här började jag fundera på att släcka mitt liv", skriver han.

Han menar att han började förföljas av kriminella som ville åt hans barn. Varför har han själv ingen förklaring till.

Han skriver även att han använt mycket droger och alkohol  men att han nyligen även började använda  spice – en syntetisk drog som kan leda till hallucinationer, psykoser och panikattacker:.

"Jag kunde röka 50 gram spice på en vecka och var hela tiden förvirrad, jag började se konstiga saker som andra inte såg."

I förhör har 34-åringen medgett att det var han som mördade den 15-årige pojken och den 57-åriga kvinnan men han har inte kunnat ge något direkt motiv till dåden.

"Fick syn på tejp"

I brevet försöker han ge en viss förklaring.

Han skriver att han tidigare på dagen var i Norrköping och att han  där "började se samma konstiga saker han sett innan".

Tillbaka i Ljungsbro började han "snurra runt med ungdomarna" skriver han.

"Plötsligt befann jag mig med två ungdomar i en villa...) På tomten fick jag syn på tejp och började plötsligt tejpa de här båda ungdomarna".

"Farliga djur"

"Jag visste ingenting längre då jag fick en kraftig psykos efter alla droger, och när jag kom ut från villan och började gå hem så ser jag massor med bilar och farliga djur som kom emot mig så jag tog ett järnör och började slå. Och det jag inte vet visste vid detta läge är att jag slog på en av pojkarna som låg på vägen"

"Jag bara fortsatte att slå eftersom jag bara såg farliga djur och bilar då."

I går väcktes åtalet mot den 34-årige mannen.

"Lever i mardrömmen"

Den flera tusen sidor långa förundersökningen innehåller fruktansvärda detaljer om natten den 2 november då 34-åringen misstänks ha kindnappat två tonårspojkar, tagit med dem till källaren på en villa och tejpat deras händer och ansikten.

När personerna i villan vaknade av  ljuden lyckades de rädda en av pojkarna. Den andre, 15-åringen, tog 34-åringen med sig ut på en cykelbana utanför där han enligt åtalet slog ihjäl honom med sex slag med ett järnör.

När den 57-åriga kvinnan, som befann sig i ett hus bredvid rusade ut mot de desperata skriken hon hörde för att försökte rädda pojken,slogs även hon till döds.

34-åringen skriver i brevet att han ångrar sig:

"Än i dag lever jag i mardrömmen och vill inte tro att det är sant. Jag har otroligt svårt att acceptera och förlåta mig själv. "

Se mer om fallet i kvällens Brottscentralen, 18:00 på aftonbladet.se

Publisert: