Carl Philip och Sofia flyttar – i samma hus

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Prins Carl Philip och flickvännen Sofia Hellqvist utanför deras hem på Djurgården.

avErik Pettersson

NYHETER

Det vankas kunglig flytt på Djurgården. Prins Carl-Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist flyttar till en ny gemensam lägenhet – i samma fastighet. Varför paret väljer att byta ut en enda siffra i sin nuvarande postadress är dock oklart.

Carl-Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist har den 27 juni lämnat in en gemensam flyttanmälan till Skatteverket. Men lasset går inte särskilt många meter. Prinsen och hans fästmö flyttar nämligen in i grannlägenheten i huset på Sjötullsbacken, längst ut på Djurgården. Varför paret väljer att flytta är dock svårare att svara på. Hovet vill inte kommentera och säger sig inte ha någon ytterligare information utöver faktumet att paret faktiskt ska byta lägenhet.

– Ska de flytta så ska de väl det, säger Annika Jeppsson på Hovets informationsavdelning.

Hovet äger huset

Enligt Lantmäteriet ägs Sjötullsbacken på pappret av Statens fastighetsverk. Men den taxerade ägaren är Kungliga  Djurgårdens förvaltning, den del av hovet som sköter om husen på Djurgården samt Haga- och Ulrikdals slott. Fastigheten ligger bara några meter från vattnet ute vid Stora Sjötullen På Djurgårdens östra spets.

Prins Carl-Philip och Sofia Hellqvist är enligt folkbokföringen fortfarande skrivna i sin gamla lägenhet men enligt den flyttanmälan Skatteverket fått in har paret redan flyttat in i sin nya lägenhet, närmare bestämt den förste juni. Redan 2011 flyttade paret in efter att ha bott i Carl-Philips lägenhet på Slottsbacken vid kungliga Slottet den första tiden som sambos.