Moderat missnöje över Reinfeldts sons gräddfil

Publicerad:
Uppdaterad:
Gustaf Reinfeldt lyssnar på pappa Fredriks sommartal i Gustavsberg 2013
Foto: ANDREAS BARDELL
Gustaf Reinfeldt lyssnar på pappa Fredriks sommartal i Gustavsberg 2013

NYHETER

Missnöjet jäser bland Moderaterna i Solna.

Anledningen är att Fredrik Reinfeldts son lyfts inför morgondagens nomineringsstämma.

– Det är nästan som i Nordkorea, säger en anonym moderatpolitiker i Solna, till Metro.

Fredrik Reinfeldts 20-årige son Gustaf står på plats 11 i den nomineringslista som Moderaterna tagit fram inför valet till kommunfullmäktige.

Partiet räknar med minst 20-22 mandat, vilket i princip garanterar Gustaf Reinfeldt en plats.

Flera av partiets trotjänare i Solna har flyttats utanför de valbara platserna och missnöjet kokar på flera håll.

– Det finns inget som motiverar hans plats bortsett från namnet. Han har inte deltagit i partiarbetet i någon större omfattning, säger Mikael Ronsjö, 58, som petats från valbar plats, till tidningen.

Ronsjö har suttit 22 år i Solna kommunfullmäktige och i ett provval hamnade han på 16:e plats i kommunen. Efter nedflyttningen har han tackat nej till att ställa upp i valet.

”Kritiken saknar grund”

Gustaf Reinfeldt flyttade till Solna under hösten 2012. Han blev efter bara några månader vald till ordförande i Moderaternas ungdomsförbund i kommunen.

– Kritiken mot Gustaf Reinfeldts plats på valsedeln saknar grund. Han gör en utmärkt insats i partiet, säger Magnus Nilsson, Moderaternas ordförande i Solna.

Flera av de moderater som tidningen Metro varit i kontakt med angående nomineringslistan använder ord som ”utrensning” och ”MUF-kupp”.

Gustaf Reinfeldt själv är dock glad för förtroendet han fått.

– Jag tackar för det förtroende jag fått av medlemmarna i försöksnomineringen, jag är glad över att ha blivit föreslagen till plats elva av nomineringskommittén och ser mycket fram emot valrörelsen, säger han i ett mejl till Aftonbladet.

Publicerad: