Polisen kan ha hittat Marias familj

Flickan Marias biologiska föräldrar kan ha hittats.

Enligt nyhetsbyrån AFP har en son till ett bulgariskt par - Sasha Ruseva och Atanas Rusev - trätt fram och berättat att Maria är deras dotter.

Paret har hämtats till förhör av bulgarisk polis.

Fyraåriga Maria med Eleftheria Dimopoulou och Christos Salis som hon växt upp med.
Fyraåriga Maria med Eleftheria Dimopoulou och Christos Salis som hon växt upp med.

Mysteriet med flickan Maria kan vara nära en lösning. Bulgarisk polis misstänker att Sasha Ruseva och Atanas Rusev är flickans biologiska föräldrar, skriver nyhetsbyrån AFP.

Paret bor i staden Nikolaevo i centrala Bulgarien. Enligt uppgifter till AFP har de mellan åtta och tio barn - flera av dem är blonda och liknar Maria.

"Det finns en viss likhet"

Sasha Ruseva har delgivits en preliminär misstanke om att "medvetet ha sålt sitt barn" meddelar en tjänsteman på inrikesdepartementet, skriver Guardian.

Själv förnekar hon att hon skulle ha sålt barnet för pengar. Till lokala medier säger hon att hon på grund av fattigdom tvingades lämna ett barn i Grekland.

Hon säger även att Maria utseendemässigt kan vara hennes dotter.

– Det finns en likhet. Men hur ska jag kunna veta om det är mitt barn eller inte? säger hon enligt nyhetsbyrån AFP.

Hon säger vidare att hon lämnade bort sitt barn, som föddes i Grekland, till en annan kvinna för flera år sedan. Hon förnekar däremot att hon skulle ha sålt barnet för pengar. 

Nu vill hon hämta hem Maria om DNA-prov visar att det är hennes dotter.

Sonen berättade

Enligt nyhetsbyrån AP fick polisen kontakt med paret efter att deras son, Jesus, berättat för nyhetsbyrån BGNES att familjen varit i Grekland. Enligt sonen lämnade familjen Maria innan de återvände hem till Bulgarien. Sasha Ruseva ska även ha sagt till en granne att hon sålt Maria för 250 euro. Hon ska också ha berättat att hon kände igen Maria på bilderna som har cirkulerat runt i media, skriver AP.

Bulgariens inrikesminister har inte velat kommentera de nya uppgifterna.

Förnekar att hon tvingats dansa

Maria hittades i en romsk by utanför Aten i förra veckan och tas nu omhand av välgörenhetsorganisationen "The smile of the child". Flickan efterlystes av Interpol men i går konstaterades det att flickan inte finns i Interpols register över försvunna personer. Christos Salis och Eleftheria Dimopoulou, som hade hand om Maria när hon hittades, sitter häktade misstänkt för kidnappning.

Deras version är att de tog hand om Maria eftersom hennes biologiska mamma var prostituerad och inte kunde ta hand om sitt barn. De förnekar via sin advokat uppgifterna om att Maria tvingats tigga och dansa mot betalning.

Publisert: