Föräldrarna förgiftade barnens canelloni

avNatalie Roos Holmborg

Foto: AFP

Marie-Helene Martinez och Jean-Paul Steijn har dömts till fängelse för att ha mördat sina barn.

Barnen dog efter att ha ätit förgiftad canelloni.

Modern Martinez dömdes till 20 års fängelse, medan hennes man Steijn fick 10 års fängelse för morden på åttaåriga Melissa och sjuåriga Jason, rapporterar Sky News.

För låga straff

När domen tillkännagavs i Aix-en-Provence i Frankrike gick släkten till angrepp mot paret och tyckte att straffen var för milda.

– Dö, dö i fängelset, ropade Martinez moster.

Martinez föll i tårar, medan Steijn inte rörde en min. En annan i familjen skrek:

– De borde ha fått livstid. Tio år är ingenting för den som förgiftat sina barn.

Mamman förnekar

Enligt domstolen bestämde paret att förgifta Melissa och Jason 2005. De hade då ekonomiska svårigheter och inte råd att försörja dem.

Steijn, som inte är barnens biologiska pappa, hävdar att frun övertalade honom att utföra brottet när de höll på att förlora lägenheten i Marseille. Modern förnekar däremot att hon mördat barnen och meddelar att hon ska överklaga domen.

Dog av förgiftad canelloni

Barnen serverades den 18 september 2005 förgiftad pasta och dog samma natt. Därefter gömde föräldrarna deras kroppar i en bil. Men till slut kunde Steijn inte hålla tyst om dådet och efter en månad erkände han för polisen. Ett nyfött barn har också upptäckts död på parets balkong i Marseille, men rätten har inte kunnat fastställa omständigheterna kring dödsfallet.