Fixa party-pumpor!

Publicerad:
Uppdaterad:
Att gröpa ur en liten pumpa till en värmeljushållare blir fint. Även att karva ur en pumpa helt och sedan använda den som vas till höstens alla blommor blir dekorativt, ute såväl som inne.
Att gröpa ur en liten pumpa till en värmeljushållare blir fint. Även att karva ur en pumpa helt och sedan använda den som vas till höstens alla blommor blir dekorativt, ute såväl som inne.

NYHETER

Fira Halloween med ett stilleben av vackra pumpor.

Lika dekorativt dagtid som mysigt på kvällen med tända ljus i. Och ett roligt och lätt pyssel för hela familjen!

Fruktköttet blir utmärkt att använda till en soppa (se recept i botten).

Gör pumpasoppa av fruktköttet

Ett gott bröd är aldrig fel till pumpasoppa.

(8–10 personer på en buffé, 4–5 som huvudrätt)

1 kg pumpakött (Fråga din grönsakshandlare om hur mycket orensad pumpa du behöver. Det skiljer mellan olika sorter.)

2 tärningar grönsaksbuljong

5 msk koncentrerad apelsinjuice

2 dl vispgrädde

3 msk tomatpuré

2 lökar

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 tsk timjan

5 dl vatten

Salt

Peppar

Gör så här:

1. Dela pumpan och karva ut fruktköttet. Släng det trådiga kärnhuset och kärnorna (eller rosta dem!) Dela köttet i ganska stora bitar.

2. Skala och hacka löken och vitlöken grovt.

3. Fräs löken, vitlöken och pumpabitarna med timjanen i olivoljan i en gryta tills löken blir glansig men inte brynt.

4. Häll i vattnet, apelsinjuicen och buljongtärningarna. Sjud under lock i 30 minuter.

5. Mixa soppan så att pumpabitarna blir till puré.

6. Värm upp igen och rör i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.

7. Om du tänker servera soppan i pumpor så försök hitta riktigt små exemplar annars blir det jätteportioner

Chiliblod

1. Blanda sambal oelek och tomatpasta till lagom styrka.

2. Dra ett blodrött streck tvärs över varje sopportion.

Helena Aro

Publicerad:

LÄS VIDARE