Trippelrånare kidnappade sin bebis

avMira Micic, Kristina Ohlsson, Mikael Stengård

Foto: SCANPIX

Den 37–åriga norska trippelrånaren kidnappade sitt spädbarn från ett barnhem i Oslo.

Hon greps sent på lördagskvällen.

Tre gånger har kvinnan dömts för brutala rån av äldre.

Kumpanerna pekar ut småbarnsmamman som den drivande i rånen eftersom hon varit den enda som känt till att offren hade så mycket pengar liggande i hemmen, skriver norska Verdens Gang.

I går slog hon till mot barnhemmet. Där bodde hennes fyra månader gamle son i avvaktan på domstolens beslut om vem som ska ha vårdnaden.

Enligt norska VG har kvinnan den senaste tiden blivit mer och mer orolig för att sonen skulle adopteras bort.

Stora polisstyrkor jagade 37-åringen och den man som misstänks ha hjälpt till vid kidnappningen. Ett av hans signalement är att han saknar ett finger.

Kort efter kidnappningen pratade polisen i telefon med kvinnan. Då sa hon att hon var på väg till polishuset i en taxi, men dök aldrig upp.

Det var då polisen beslutade att gå ut med bild och namn på kvinnan som inom kort också ska infinna sig i domstol efter att ett rånoffer överklagat en dom.

Stort polispådrag

Polisen uppgav igår att man misstänkte att de två misstänkta kidnapparna har flytt till Sverige och vidare ner i Europa.

Polisen i Sverige larmades om händelsen och kvinnan efterlystes via Interpol.

Kvinnan greps klockan 21.30 under lördagskvällen i Bærum, efter ett stort polispådrag. Kort efter det hittade polisen även pojken.

I ett pressmedelande skriver norska polisen att barnet mår bra, uppger VG.