Nyheter

Obama kan få genom krispaket denna vecka

NYHETER

Paketet värt 6,5 biljoner kronor

Obama talade under torsdagen med medierna direkt från en byggarbetsplats, för att belysa de arbetstillfällen han vill skapa med stimulanspaketet.

Obama talade under torsdagen med medierna direkt från en byggarbetsplats, för att belysa de arbetstillfällen han vill skapa med stimulanspaketet.

Foto: reuters

Representanthuset och senaten har enats om en kompromissvariant av USA:s gigantiska stimulanspaket, uppgav senatorer på onsdagskvällen svensk tid.

Därmed kan paketet värt 6,5 biljoner kronor komma att skrivas under av president Barack Obama redan denna vecka.

– Jag är särskilt nöjd med att det vi har enats om har 789 miljarder dollar som tak, alltså mindre än både representanthusets och senatens lagförslag, sade senator Susan Collins, Republikan, till ett pressuppbåd i Washington.

Störst paket hittills

Tidigare har senaten röstat igenom ett paket på 838 miljarder, medan representanthuset godkänt en annan variant på 819 miljarder dollar.

Senatens majoritetsledare demokraten Harry Reid sa att han hoppas att båda kongressens kamrar ska kunna rösta ”inom några dagar, kanske så tidigt som i morgon" (torsdag).

Har lobbat hårt

Obama har lobbat hårt för jättepaketet, som består bland annat av skattesänkningar och infrastrukturinvesteringar, och väntas skriva under det så fort kongressen sagt ja till en slutlig variant.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter