Nyheter

Axén Olin lämnar Moderatledningen

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Kristina Axén Olin meddelade i dag att hon lämnar posten som andre vice ordförande i Moderaterna.

Kristina Axén Olin.
Kristina Axén Olin.

– Jag har varit aktiv i Moderaterna i över 25 år och detta har verkligen inte varit något lätt beslut att ta. Men då jag sedan tidigare lämnat posten som finansborgarråd och inte heller sitter i riksdagen är det rätt. Att vara vice partiordförande kräver en närmare kontakt med det dagliga politiska arbetet än vad jag har idag, säger hon i ett pressmeddelande.

Axén Olin avgick som finansborgarråd i Stockholm i april i fjol på grund av privata problem. Då gjorde hon valet att stanna kvar i partitoppen.

Privat- och familjeliv

Nu hänvisar hon till sitt privatliv och menar också att hon har andra spännande uppdrag framför sig.

– Vidare är det inte helt lätt att kombinera rollen som ledande politiker med ett fungerande privat- och familjeliv. Nu känner jag att det är dags att göra annat. Jag har flera styrelseuppdrag, bland annat som ordförande i Junibacken och Carpe Vitam. Dessutom har jag återupptagit musiken igen, säger Kristina Axén Olin.

"Tråkigt"

Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann kommenterar Kristina Axén Olins beslut:

– Det är tråkigt för partiet, men samtidigt respekterar vi hennes beslut. Kristina har betytt mycket för Moderaterna, såväl i Stockholmspolitiken som för utvecklingen av Moderaterna.

Nu kommer Moderaternas valberedning inleda arbetet med att föreslå en ny andre vice ordförande. Fyllnadsval till partistyrelsen sker på arbetsstämman 27 till 30 augusti. Fram tills dess kommer posten att vara vakant, står det att läsa i pressmeddelandet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert: